A magyarok miért ignorálják a munkásosztály mindennapos megélhetési gondjait? Miért nem veszik nálunk emberszámba a bolti eladót, az útkaparót, a takarítónőt?
ja csak azt a munkát is meg kell ám csinálni..
Ha ezek nem lennének a többség csak lesne.
Jaj, Balazska, mar megint beboroztal?
Mi kozod van neked a munkasosztalyhoz?
Ne általánosíts kérdező, csak a fidesz rétegre jellemző ez a hozzáállás. Ha nekik megy a szekér a többi annyira lényegtelen számukra. Szomorú.
Pedig egy társadalom a morális értékeken túl gazdaságilag is csak akkor működik, ha a legszegényebb dolgozó réteg is élhető bért kap a munkáért ha azt elvégzi becsülettel. Az útkaparók, budipucolók, eladók nélkül meghaltunk, ezt sem éri fel ésszel a legtöbbjük. Az ő munkájuk a köz szempontjából pedig még 1000x fontosabb és nélkülözhetetlenebb mint egy akármilyen bankáré, mérnöké, informatikusé.
Szerintem az éremnek két oldala is van. A munkaadók egy része valóban nem becsüli a munkaerőt, viszont a munkaerő egy jó része sem becsüli meg a munkáját, illetve nem képes okot adni arra hogy komolyan vegyék. Én Bp közelében egy kis településen vagyok és már kinyílik a bicska a zsebemben a helyi boltokban amikor bemegyek (CBA, SPAR, TESCO, stb....) Egymásnak kiabálnak az eladók három sorról, bukdácsolok a papírdobozokban, kosár sehol, stb... Nem bántani akarom őket, csak valahogy azt gondolom, figyelni kellene arra hogy miképpen viselkedik egy eladó a vevők előtt. Kicsit fejlettebb országokban ilyesmit nem látok. Szépen, rendezetten dolgoznak, nem kiabál meg b..zmegol mellettem senki.
Na csak ez jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!