Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért lenne hátrányos Magyaror...

Miért lenne hátrányos Magyarország számára, ha lenne nálunk olimpia?

Figyelt kérdés

2017. febr. 11. 11:17
1 2
 11/18 anonim válasza:
Én csak attól félek, hogy benne hagynak a kakában. Körülöttünk mindenki kihátrál.
2017. febr. 17. 12:28
 12/18 anonim ***** válasza:
15%

Nem lenne hátrányos. Csak ezt sokan nem akarják megérteni, ugyanis az ország nagy része (főleg a bal) még mindig úgy gondolkozik, hogy ha van egy zsák krumplink, azt gyorsan osszuk szét (lehetőleg egy szűk csoportnak), és zabáljuk fel. A normálisabb fele meg úgy, hogy inkább ültessük el, és akkor jut mindenkinek.

Mo-nak óriási haszna lenne belőle: infrastruktúra, munkahelyek, hatalmas bevétel a turizmusból stb. A károgók főleg Riót hozzák ellenpéldának; az már a kezdeteknél el volt cseszve, nemcsak az államelnök, de még az ország is majdnem belebukott a korrupcióba és az amatőr szervezésbe (járványok, mocskos víz, korrupció, bűnözés stb.) Magyarországnak már egy csomó létesítmény a rendelkezésére áll, amiket pedig meg kell építeni, azok olyan létesítmények, amiket az olimpia után is használni fog az ország (sőt, egyébként is meg kellene építeni, csak épp saját pénzből). Valaki előttem az esküvővel példálózott. Valóban, ha csak egyszer használatos létesítményekbe invesztálnának, hatalmas bukás lenne, és utána évekig üresen tátonganának ezek a létesítmények. Csakhogy a magyar terv épp nem erről szól!

De a lényeg nem is itt van. Sokaknak egyszerűen az fáj, hogy a kormány akar valamit csinálni. Az ellenzék pedig MINDENT meg akar akadályozni, mert nekik semmi sem fontosabb annál, mint hogy a kormánynak keresztbe tegyenek. Helyszűke miatt nem sorolom a példákat. Ez is egy ugyanolyan kampány, mint a 23 millió románnal, a bevándorlás elleni népszavazással, rezsicsökkentéssel, Pakssal stb. szembeni hisztériakeltés, és ennek érdekében semmi sem drága nekik (különösen, ha Soros mester fizeti).

Annak, hogy a többi országok miért léptek vissza, szintén megvan a maga oka, de egyáltalán nem az, amit az előzőek leírtak.

2017. febr. 17. 23:00
 13/18 anonim ***** válasza:
89%
#12: Én nem tudom, hogy kinek, mi fáj és mivel a sportokat is imádom, örülnék egy hazai olimpiának, ha el tudnám hinni, hogy azok a szép tervek, mind meg is valósulnak úgy, ahogy azt mondják. De komoly kételyeim vannak és az is zavar egy kicsit, hogy Toronto, Boston, Hamburg és Róma, visszakozott a rendezéstól. És nem csak Rio lehet negatív példa, hanem Athén is, sőt az eredetileg tervezett költségek többszörösére duzzasztása terén Peking, London és mások is. A létesítmények utólagos hasznosítására meg, szinte mindenkinek voltak tervei, csak vagy megvalósultak, vagy nem. Egyébként itt a legújabb példa: a 2020-as olimpiára készülő japánok, az eredetileg tervezett 3,5 milliárd dollár helyett, már most 20 milliárd körül járnak És még csak 2017 van. Pedig tervezés, szervezés terén, nem biztos, hogy rosszabbak nálunk és mégis. És azért ilyenkor arra gondolok, hogy nálunk vajon hol állna meg a "számláló".
2017. febr. 18. 00:27
 14/18 anonim válasza:
61%
#12. Persze, hogy nem lenne hátrányos, kérdés kinek? A vizes vb. is milyen jól áll, szintén kérdés, hogy kinek? Kinek, kiknek a zsebe dagad tőle. Inkább az egészségügyre, stb-re kéne pénzt költeni. Pontosan a mostani (nem akarom az ellenzéket védeni) kormány csinálja azt amiről írtál. Az utolsó fillért is kihuzza a szegények zsebéből csakhogy a holdudvara jól járjon. Lehet, hogy sokan jóljárnának az olimpiával, de azok nem a szegények lennének.
2017. febr. 18. 09:33
 15/18 megtelt válasza:
32%
Én értem, hogy Toronto, Roma és egyéb világvárosok miért szálltak ki. Ezeket a helyeket a világon minden ember el tudja helyezni a térképen olimpia megrendezése nélkül is. Budapestet külföldön jelenleg azt sem tudják melyik országban van és az sem tiszta, hogy ott milyen nyelven beszélnek. Én spec amikor az USA-ban voltam simán beadtam, hogy déli szomszédunk Ghána északi meg Svaziland és Hottentotta a hivatalos nyelv ;-). Szerintem már e miatt is fontos lenne. A másik, hogy mindig mindenki arról ír, hogy az olimpia megrendezése és azt követően mennyire fájt az országoknak, de sosem arról, hogy utánna mi történt a gazdasággal és a turizmussal. Nekünk az egy húzó ágazat eddig is és bizony sokat számítana, ha megnőne jobban. Londonnak ez kiadás volt, mert a Britt főváros olimpia nélkül is híres akárcsak Athén. De Budapest nem sorolható ide. És ez bizony arról is szól, ami régóta folyik ebben az országban, hogy belétek dumálják kicsik vagytok bármihez nemhogy egy olimpiához. A hitünk az valóban kicsi.
2017. febr. 18. 11:28
 16/18 nyisziati ***** válasza:
62%

Kedves utolsók! Magyarázzátok a bizonyítványt, de állandóan lesöpritek az asztalról a költség-érvet. Ez kb. 3 Paks-II árába kerül nekünk, és MI fizetjük, magyar állampolgárok!!! Montréal mostanra fizette ki a '76-os olimpiát, mi nem akarunk ilyen terhet a nyakunkba venni!

Aki meg azzal jön, hogy milyen jó lesz a turizmusnak, az lehet, de abból is csak pár fideszes oligarcha gyarapszik, miközben a megnőtt államadósságot mi fizetjük javarészt, mert az oligarchák a bevételüket eltüntetik offshore cégeken keresztül.

Úgyhogy kösz a lehetőséget, de inkább kihagyjuk!

2017. febr. 19. 03:26
 17/18 Körömcsiga ***** válasza:
Mert Paks 2 is pont ugyanígy nem akart, zsebünkből kiszedett pénz, 1 pénztemető elég lesz egy évtizedre...
2017. febr. 19. 23:44
 18/18 anonim ***** válasza:
53%

Az elmúlt 20 évben az összes szervező ország megérezte az olimpia "jótékony" hatását. De többet ne is nézzünk, mint Riót és Athént. Mondjuk pl. Görögország valószínűleg elkerülte volna az összeomlást olimpia nélkül. Kína gazdasága is meghajlott. Pedig ott a GDP 1%-át sem tette ki az olimpia, itt meg nagyjából 7-15%-ról beszélünk.

De minek is akarnánk itt olimpiát? Mi az előny? A turisták? Annyi pénzt nem hoznak, mint az utána elpusztuló stadionok, medencék stb. fenntartása, merthogy bevétel abból már sosem lesz (lásd felcsúti stadion, kisvasút...)

Megnézni meg senki sem tudná. Ki tudna 50-100-200 ezer fointot fizetni 1-1 küzdelem megnézéséért? Valaki megnézte már, hogy mennyibe kerültek a jegyek a többi olimpián?

A belvárosban dolgozók ma sem tudnak rendesen hazajutni. A nejem és anyánm napi szinten anyázik a lerobbanó villamosok, metrók miatt. Vagy nyáron azért, mert nem lehet a 2-es villamosra felszállni a sok turistától...

Sok a baj. Pici ország vagyunk. Merjünk végere piciben gondolkodni,

Én alapvetően megalomán vagyok, de egy olimpia nem való nekünk. Értéke nincs, de még az unokáink is nyögni fogják. És bár én remélem, hogy a gyerekeim megtalálják a számításaikat egy másik országban, én már röghöz kötöttem itt magam és még szeretnék 50 évet éhezés nélkül élni.

2017. febr. 20. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!