Ha önerőből saját pénzbő építenék egy űrhajót ami csillagközi űrutazásra is alkalmas azt elvehetné tőlem, kisajátíthatná az állam?
Attól függ melyik állam. Az USA mondjuk elég jól támogatja a NASA-t.
Itthon meg ahogy írták. Ha nincs törvény akkor írnak rá. Visszamenőlegesen sem lehet törvénykezni, mégis megteszik. Itthon amit az állam akar azt el is veszi.
Ugyanezen gondolkodtam már én is sokszor, de még nem írtam ki sose kérdésben.
De most akkor válaszolok.
Szerintem, ha most komolyan érdekelne egy ilyen lehetőségre a válasz, tegyük fel hogy sikerül.
Repül és képes űrutazásra.
Az lenne, mint az új X -akták részekben volt, azt hiszem az első vagy második részben, mikor a tudósok megmutatták Murdernek az új űrhajót, ami antigravitációs technológiát használ.
majd nemsokára terepjáróval katonák jöttek,és felrobbantották az egész csarnokot, meg repülőt, azzal kiegészítve, ha legközelebb még egyszer ezért el kell jönniük a tudósok sem fogják megúszni.
Szószerint ezt csinálná bármelyik kormány.
nem hiszem hogy megengedné ezt egy átlag állampolgárnak, hogy egy ilyen szerkezettel rendelkezzen.
Plussz, ha mindez szerény kis hazánkban lenne, egy egész tek különítmény menne üdvözölni, majd életed végéig valami föld alatti bunkerban várnád hogy lássad újra a napfényt, de az soha nem jönne el.
Én tuti lelépnék.
Milyen király lehet már bejárni a galaxist és megnézni egy csomó bolygót meg ami rajtuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!