Tök mindegy hogy állítják be, a kaja az kaja, a pénz az pénz, mindkettő igazi segítség. Ez olyan mint amikor a focisták mint Cristiano Ronaldo felajánlanak x millió eurót az éhezőknek vagy egy természeti katasztrófa után, és jön a rengeteg komment hogy ezt csak marketing miatt teszi. És ha igen? Akkor is segít rengeteg emberen, sokkal többet tesz mint az emberek 99 százaléka. Ha színtiszta felvágásból adakozol vagy önkénteskedsz az is sokkal hasznosabb mint a fotelből elítelni ezt.
2016. dec. 24. 00:07
12/19 anonim válasza:
Nem tudom, hogy csak szerinted-e, de szerintem, nem. "Mitől lesz jobb a nincstelen ember helyzete?Egy egyszeri adománytól? Holnap ugyanúgy éhesek lesznek." Lehet, de legalább aznap, nem. Mellesleg, az ilyen segélyszervezetek, folyamatosan dolgoznak, csak ilyenkor, az év vége felé, jobban fókuszba kerülnek. Nem véletlenül mondják el, minden megszólalási lehetőségnél, hogy nem csak Karácsonykor, hanem egész évben várják az adományokat.
2016. dec. 24. 01:23
13/19 A kérdező kommentje:
Igen,persze,hogy van benne marketing.
A lényeg,hogy elmondhassák,hogy jótékonykodnak,de számottevő dolgot nem csinálnak.
Különösen gusztustalannak tartom,hogy pontosan az m1-en adják ezt le,amikor a kormány kifejezetten a szegényeket sarcolta az elmúlt években.
2016. dec. 24. 08:50
14/19 A kérdező kommentje:
Na,igen a másik Karácsony.
Szép dolog az ünneplés,de az emberek nem csak Karácsonykor éhesek.
2016. dec. 24. 08:51
15/19 A kérdező kommentje:
Na,meg a 21.században különösen nevetségesnek tartom,hogy emberek éheznek.
Ha még a középkorban lennénk elfogadható is lenne.
A rendszer,amiben élünk,miatt éheznek rengetegen,nem azért,mert nincs elég élelem a Földön.
2016. dec. 24. 08:53
16/19 anonim válasza:
"...számottevő dolgot nem csinálnak". Szerinted, talán nem. A rászorulók szerint, alighanem igen. És, mint már írtam, ezek a szervezetek, minden egyes alkalommal, amikor "szóhoz jutnak", elmondják azt, amit te is: nem csak Karácsonykor van szükség az adományokra, hanem egész évben. Aztán, hogy ennek mennyi foganatja van, az már az embereken múlik. Az meg tejesen logikus, hogy Karácsonykor fektetnek nagyobb súlyt erre, mert akkor a legtöbb ember érzékenyebb a témára, mint máskor.
2016. dec. 24. 16:56
17/19 Vazul1972 válasza:
Végülis, mit szeretnél? Szünjön meg minden segélyszervezet, mert szerinted, képmutatóak és nincs értelme annak, amit csinálnak? Látom, átjárt a Karácsony hangulata, elég rendesen...
2016. dec. 25. 01:44
18/19 A kérdező kommentje:
Nem,azt szeretném,ha már adományoznak,akkor olyasmire költsék,aminek értelme van.
Maradandó dologra kellene költeni,nem ilyesmire.
Azt pedig kifejezetten gáznak tartom,hogy a híradóban figyelemelterelésként használják ezeket a "cuki" híreket,mintha a világ holnaptól nem ugyanaz lenne,mint ma.
2016. dec. 25. 06:02
19/19 anonim válasza:
Bocs, de ezt én sem értem. Szerinted annak nincs értelme, hogy legalább néha-néha, tudnak enni adni a rászorulóknak? Amiről te beszélsz, az a hosszú távú megoldás az ilyen problémákra. Az viszont, inkább az állam feladata, felelőssége lenne. Ahhoz, az ilyen adománygyűjtő szervezetek, "kevesek". De legalább, néhány jobb napot szereznek a rászorulóknak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!