Csak én vagyok így ezzel?
Nem tudom miért de kiskorom óta érdekel a politika, fogalmam sincs miért. Kb. a napjaim nagy részében politikai cikkeket olvasok.(ez alatt nem a lokál/magyar idők szenny lapot értem)
Nem hinném hogy valaha is sok közöm lesz a politikához (nem leszek politikus, ügyvéd vagy hasonló)
De valamiért még is érdekel. De sajnos a korosztályom 90%-át a smink, pasik/csajok, pia és bulik érdeklik :/
15/L
(bocsi a helyesírásért, az nem az erősségem)
"De sajnos a korosztályom 90%-át a smink, pasik/csajok, pia és bulik érdeklik :/ "
Nem foglak vigasztalni, mert ez a felnőttek körében is így van, 90% alap dolgokkal nincs tisztában, ami viszont ijesztő, hogy ennek a 90%-nak is elmegy választani meg szavazni úgy kétharmada.
Én is így voltam, már kisebb koromban is. Mindig szívesen hallgattam a felnőtteket, már 5 - 6 éves koromban is, metrón, buszon, vonaton, aztán gyakran később előadtam társaságban amit hallottam - nagy derültséget keltve.
Az én 14 - 15 éves korom a rendszerváltásra esett, és éreztem, hogy fontos időket élünk, akkor már én is összeolvastam mindent, sőt, aktív "résztvevője" is voltam a dolognak: nyolcadikban koronás címerre cseréltük az osztályteremben a kommunista címert, akkor, amikor még egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy változás lesz.
Jól teszed, csak a hasznodra válik ha ismered a világot amiben élünk.
Tényleg kíváncsi vagy rá? A válasz roppant egyszerű. Ahhoz már elég értelmes vagy, hogy megfigyeld a közvetlen környezeted. És meg fogod tapasztalni, mitől vagy különböző.
Így neveltek. Nem szóval, nem kényszerrel, még csak nem is ösztönzéssel. Önmaguk példájával. Szakszóval: így szocializálódtál. Ezt sehol máshol nem kaphatod meg, csak otthon. Ebből következik, aki nem kapta meg kiskorától, az már nem is fogja.
Neked akkora potenciális lehetőségeid vannak, hogy fel sem foghatod. Különösen, ha a helyesírásra is szánnál kis figyelmet. Nem azért mert mondják, mert "csúnya dolog rosszul írni". Egy fenét. Mert úgy több leszel. Hogy mi a "több", csak idősebb korra érti meg az ember - vagy soha. Én azt mondanám, a lehetőség a több. Az életre, az önmagaddal való összhangra, röviden a tartalmas, boldog létre. De erről nem mindenkivel lehet beszélni. Az általd említettekkel feltehetően nem . Nem értenék, vagy szentimentalizmusnak tartanák. Te se foglalkozz vele, éld a z eddigi életed, leginkább önmagadra, megérzéseidre hallgass, és olyan szakmát válaszolj, amiben örömet találsz. Akár a politikusságot, mert azt is lehet jól csinálni. Csak itt nem látsz rá példát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!