Hova kell írni ha zebrát szeretnék igényelni a buszmegállóhoz?
Miskolci Egyetem "Egyetem" nevű megállójához szeretnék zebrát.
Aki nem ismerné: az egyetem mellett van, de egyetlen zebra sem vezet oda, még a 100 méterrel arrébb lévővel sem lehet szabályosan eljutni a megállóba. Az autóforgalom nagy, már kb mindenki késett le buszt aki használja a megállót, mert nem tudtunk átmenni az autók miatt.
Az egyetemi képviselőmmel már beszéltem, azt mondta nem az ő hatásköre.
Az MVK-val már több alkalommal beszéltem más-más ügyben, de mindig leszartak, így kétlem, hogy most más lenne.
A város melyik részlegével/hivatalával kéne beszélnem, hogy történjen valami?
Én kérek elnézést, csak nem volt egyértelmű, hogy melyik vonalra gondolsz. Oda nem zebra kéne, hanem egy járda a Lidl kereszteződéstől. AZ MVK nem helyezhet ki zebrát, a Városgazda hivatalos honlapján ott van.
"Hatáskörünkbe tartozik az új KRESZ táblák kihelyezése illetve a megrongálódottak javítása, az új és meglévő útburkolati jelek, beleértve a mozgássérült parkolók festése is"
Azzal az lenne a probléma, hogy (borzalmasan) nagy kerülő (az egyetemistáknak). Hamarabb lesz lehetőség, hogy átjussunk a kocsik között mint ahogy elmennénk a lidlig, megvárnánk a zöldeket majd visszasétálnánk.
Plusz mivel a lidl felőli oldalon nincs zebra az Egyetemi úton így ott is szabálytalankodnánk, vagy elmehetnénk az egyetemi út végére
Írtam nekik, kíváncsi vagyok mi lesz a vége
Miről beszélsz?
Az Egyetemvárosban 5(!) helyen áll meg a 12-es busz, az az épületek között és egy helyen az uszodánál. Plusz van még két megálló a tapolcai, és egy a csermőkei úton.
Gyakorlatilag egy kb. 1km átmérőjű körben, 3 különböző járat 9(!) db. buszmegállója található. Jah, és mindegyik közvetlen közelében található gyalogátkelő.
29es buszmegállóról beszélek.
Mivel csak annak a megállóját hívják "Egyetem"-nek így azt hittem egyértelmű
Gyengébbek kedvéért erről a megállóról beszélek, és itt nincs zebra
Háááát nem lehet egyszerű az egyetemisták élete!
A 29-es megállója (csermőkei út) és az általa említett Lidl-es zebra között komoly 160 méter távolság van. (lásd Google Térkép)
Bizony-bizony, ekkora "kerülő" naponta!
Na persze csak azoknak, akik betartják a törvényt és nem akarnak -gyalogátkelő hiányában- galád módon szabálytalankodni...... ;)
160m oda vissza, plusz két lámpa amin kb 2-3 perc átjutni olyan ritkán engedi a gyalogosokat.
És a lidltől az autóúton lehet eljutni a megállóig amivel megint nem vagyunk beljebb biztonság tekintetében. Szabályosság tekintetében sem mivel nincs zebra az Egyetemi úton a lidl oldalán, szóval nem lehet abba a megállóba szabályosan eljutni.
De legalább elpazaroltunk 10 percet a semmiért, és elment közben 1-2 busz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!