Miért terjedt el világszerte tömegesen az utóbbi időben az a felfogás, hogy "az államnak kötelessége eltartani engem"?
Úgy vettem észre, hogy az utóbbi időben Magyarországon és a világ nagy részén (talán csak a Távol-Kelet a kivétel) egyre többen vannak és egyre hangosabbak azok akik úgy gondolják, hogy nekik automatikusan, pusztán a létezésükből fakadóan jár a jólét mindenféle munka nélkül. Elvárják, hogy az állam (a dolgozó, adófizető emberektől elvéve) jólétet teremtsen számukra, viszont attól teljesen felháborodnak ha ezért el is várnak tőlük valamit cserébe. Sajnos hazánkban még mindig él a kádári proli felfogás sőt ami a legszörnyűbb, hogy a fiatalok egy része körében is elterjedt. A nyugat-európai országokban szorgalmas felmenőiket szembeköpve egyre többen követelnek még több feltétel nélküli jóléti juttatást dolgozni viszont már nem akaródzik nekik. Az angolszász országokból kiveszni látszik a protestáns munkamorál, sok fiatal csak követelni tud, elvárja, hogy az állam (vagyis az adófizetők) mindent biztosítson számukra ugyanakkor hőbörögnek, ha elvárják tőlük, hogy ők is tegyenek valamit. És akkor a harmadik világról nem is beszéltünk. Afrikaiak, muszlimok, latin-amerikaiak milliószámra vándorolnak Nyugat-Európába és az angolszász világba, hogy a szociális hálón élősködjenek. Továbbá olyan abszurd ötletek lelnek támogatók hadára mint az alapjövedelem.
Ennyi felelőtlen, hosszabb távon gondolkodni képtelen ember van? Abba bele sem gondolnak, hogy a pénzt valahogyan meg is kell teremteni a jóléthez? Akik meg dolgoznak, fizetik az adót amin a sok léhűtő élősködik azok meg le vannak sz@#rva?
"A segély egy szükségmegoldás, mert éhen halasztani senkit nem lehet. Visszafogja a legalsóbb rétegeket a (megélhetési) bűnözéstől. De ez csak tüneti kezelés és annak sem hatékony."
Ezért kell átértelmezni majd az egész segélyezési rendszert és alapjövedelemnek átkeresztelni és úgy már nem is lesz akkora gond vele.:)
kérdező:
Azért az államé a felelősség.Mivel ők akarják népességnövekedést hogy mindenáron szaporodjanak az emberek a semmire.Mivel az állam és társadalom ha jól megnézed kizárólag a gyerekvállaláást a "mindenáron szaporodást" támogatja.Szerintem az efféle gondolkodásmódnak nincs értelme, (mármint annakhogy az állam mindenáron gyerekvállalásra ösztönzik az emberiséget) főleg ami világban gyereket vállalni szegényként a semmire (márpedig többség szegény)Én tuti nem fogok gyereketcsinálni.(Miért b.ssz.k én ki magammal meg gyerekemmel ha még magamat se tudom eltartani nem?.Nem örököltem autót lakást nincs munkahelyen szerencsétlen sorsban nőttem fel mint a magyarok többsége.(Nincs amivel elindulhatnék az életben)Múltkor valamelyik lelkész beszélt arról a tévében hogy csak annyi gyereket vállaljunk amennyi még nem veszélyezteti az életünket oly módon hogy nem tudjuk sem őt sem pedig magunkat normálisan eltartani.SOse volt olyan bizonytalan a lét mint a mai modern világban.(Tapasztalaból tudom. éltem már pár helyen a világon ,szóval tudom hogy miről beszélek.)Erre részben megoldást jelentene az alapjövedelem.
Talán mert eredendően az állam szerepe az, hogyha elvállalta egy egész ország irányítását, gondoskodjon is arról, hogy az adófizető alattvalók ne dögöljenek meg. Az állam van az emberekért, nem pedig megfordítva.
A hiányzó pénzeket elő is lehet(ne) teremteni, persze - nem kell napi 80 millát sikkasztani, és máris jut zseton egészségügyre, korszerűsítésre, úthálózatra, bármire. De hát ez nyilván nem érdeke a vezetésnek és a sleppjének, hogy élhető, civilizált ország legyünk. Az ő okos kis fejükben a "népbarát" politika úgy néz ki, hogy adó adó hátán, semmizzük ki a szegényeket, hadd dögöljön, elvégre mindenki annyit ér,amennyi pénze van. Aztán ha sikeresen kiirtottuk a szegényeket, lehet nagy melldöngetve mondani, hogy itt mindenki gazdag, Abszurdisztán jobban teljesít...
Szánalomtenger...
"Talán mert eredendően az állam szerepe az, hogyha elvállalta egy egész ország irányítását, gondoskodjon is arról, hogy az adófizető alattvalók ne dögöljenek meg"
Elolvastad te egyáltalán a kérdést? Én a léhűtő munkakerülőkről beszéltem, nem az adófizetőktől!
15:22, ha nyitott szemmel járkálnál, láthatnád hogy a becsületes adófizető állampolgároknak se jut munkahely. És nem azért nem adóznak mert rohadtszemét adócsaló bűnözők, hanem mert nincs miből, a TB-t nem tudják fizetni, nemhogy még pluszba adózzanak az állambácsinak. És szintén nem jókedvükből költöznek 6-700 kilométerrel odébb, ahol a kisember kis keresetből is fenn tudja tartani az életét, nem napról napra él.
De tudodmit, Kérdező? Akkor írok neked olyan választ is, amit hallani szeretnél:
Höböböböböbö habababöböböböbö miaz hogy az állam nem tart el höböböbö böböböbö tartson el kell a lóvé höbölö-böbölö rohadt állam rohadt orbánviktor mörr-börr böböböbö böböböbö!!!!
Tessék, remélem most már elégedett vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!