Nem éltem akkor, de olvasgattam 60-as, 70-es években íródott könyveket. Igen, nagyobb részt elismerték Sztálin bűneit, persze nyilván az ok-okozati összefüggésben a kommunista eszméket mosdatták, és a személyi kultuszt emelték ki, mint okot (amiben annyi igazság azért van, hogy a személyi kultusz komcsi eszméktől függetlenül is ártalmas).
2016. aug. 27. 06:16
4/12 szántóvető válasza:
felsorolhattad volna konkrétan hogy mire gondolsz:arra hogy megállította Hitlert?vagy hogy világhatalmi pozícióba vezette a Szovjetuniót?
a xx. sz. történelme máig vitatott,pl még mindig nem tisztázott hogy a Szovjetunió felszabadító volt-e vagy megszálló.
de az idő múlásával a diktátorok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek: Hitler,Sztálin,Mao egyre nagyobb hősök lesznek.
2016. aug. 27. 08:31
5/12 anonim válasza:
Részeg vagy? Néhány agyhalott vérkommunistát leszámítva mindenki elismeri, hogy a Szovjetunió megszálló volt, Sztálin pedig a történelem második legvéresebb kezű diktátora, akit body countban csak Mao múlt felül.
2016. aug. 27. 12:09
6/12 szántóvető válasza:
5-ös:azt tudod-e hogy mit ünnepelt az ország április 4.-én egészen '89-ig?
mesélj hogy te mit ünnepeltél.a történelemkönyvekben sem volt szó megszállásról bár lehet hogy ez mára már megváltozott.nem is értem miért hápogsz.
2016. aug. 27. 13:53
7/12 anonim válasza:
Az ünnepelte, amit ráparancsolt az országra a szovjeteknek nyaló bábkormány. A szovjetekkel együtt ment is az "ünnep" a feledésbe. Manapság hamarabb csinálnának belőle nemzeti gyásznapot, mint ünnepnapot.
2016. aug. 27. 15:58
8/12 A kérdező kommentje:
Szántóvető, ma már nem létezik a Párt, nem kell azt az elmebeteg rendszert dicsőíteni. Ma már nem kell smúzolni május 1-én, és április 4-én az elvtársakkal, meg nyalni egy megszálló hadseregnek. A nagy szovjet hadsereg 2 millió európai nőt erőszakolt meg a "felszabadítás" során. Sztálin elvtársod milliókat öletett meg, és küldött Sziberiába, vagy Kazahsztánba rabszolgamunkát végezni. Most lehet bánatodba előveszed a vörös bibliádat, és elkezdesz imátkozni Engelshez, meg az öreg Vlagyimir Iljicshez, ám már ők max a pokolban hallhatják meg dogmáidat.
2016. aug. 27. 16:56
9/12 anonim válasza:
'Hitler,Sztálin,Mao egyre nagyobb hősök lesznek.'
Hitler kivételével mindkettejüknek ma is él a kultusza oroszban és Kínában.
2016. aug. 27. 17:02
10/12 anonim válasza:
'Manapság hamarabb csinálnának belőle nemzeti gyásznapot, mint ünnepnapot.'
Április 4-nek lenne kihívója nemzeti gyásznap szempontból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!