Valaki megtudná nekem magyarázni a Libertariánus jelentését?
Amennyire én tudom a libertariánus és a liberalista is az egyéni szabadságért küzd. Azonban a liberalista az államot támogatja, míg a Libertarianisták nem.
A wikipédián kicsit nyakatekerten fogalmazzák meg, ha valaki esetleg egyszerűsítve eltudná magyarázni, azt megköszönném!
Ja! és még valami. Egy ember a következőt írta: "Libertariánusként ugyanilyen alapon támogatom a vallási- vagy akár szexuális szabadságjogokat, de csuklóból elítélem jehova tanúit meg a melegfelvonulásokat. És ez a különbség egy liberális és egy libertariánus között."
Ez a fenti mondat mennyire igaz?
A válaszokat köszönöm!
Eredetileg arra lett kitalálva hogy elvegyék a nemesek előjogait és felhigítsák a katolikus diktatúrát. Mostanra nemzetellenes mozgalom lett ahol az emberek alapvető erkölcseit világszemléletét akarják átformálni ahol ciki hazaszeretőnek vagy kulturáltnak lenni. Mivel beakarják kebelezni a nemzeteket. Ebből az átlag ember annyit fog fel hogy támogassuk a melegeket. A hátterében az van hogy ne szülessen gyereked. A házasodjuk más rasszokkal jaj de elfogadó. Ennek meg az hogy ne legyenek nemzetiségiek hogy egy kevert nép legyen és lehessen terelni őket mint a birkákat ne kelljen külön mindenkit átverni. Vagyis mint ahogy a nagy hódítók is maguk képére maguk alá akarták rendelni a népeket a germánokból angolokból is rómait akartak faragni pont ahogy most ezek a bankárok csak az emberek manipulációjával.
Na majd megkapod az agymosott hivatalos mindent szabad amíg másnak nem ártasz vele de a vietnámi háború meg gvantanamó meg palesztin népírtás az jogos és az afrikaiak kifosztása jogos verziót.
1:
Honnan kaptad ezt a sikeres agymosást? Szívesen alkalmaznám a gazdáid módszerét az üzleti életben, ha tudsz segíteni, írj privátban. Fizetek is a módszerekért.
Én is kb annyit tudok, hogy a libertarianizmus majdnem ugyanaz mint a liberalizmus, csak államellenes kiadásban.
A 2-es, 3-as, 4-es számú hozzászólók nyilvánvalóan többet tudnának róla mesélni, de úgy tűnik valamiért nem akarnak. :) Kár, pedig engemet is érdekelt volna.
"A libertárius nézetek szerint az egyén minden tekintetben megelőzi az államot, vagy emberek bármilyen csoportját."
A liberális nézetek szerint meg nem.
Ez az alapvető különbség. És ez volt a 2. mondat a 2.linknél. Szerintem ez egyáltalán nem nyakatekert dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!