Csak nekem szimpatikusabb ez a börtön?
Sokkal szimpatikusabb, mint ami nálunk ( és itt lehet külön Magyarországra, de akár az EU-ra is gondolni ) megy. Persze nem azt mondom, hogy minden pitiáner tolvajt ilyenbe kell zárni, de a terroristákat, maffiózókat, sorozat gyilkosokat, stb.
Mondjuk a Breiik féléket: "a férfinek 3 saját cellája van, egyikben pihen és tanul, a másodikban és harmadikban pedig sportgépeket, televíziót, számítógépet és videójátékokat szereltek be neki. Sajnos internetet nem vezettek be a cellájába, de kárpótlásul saját konyhája van, és állítólag a mosógépet is személyesen használhatja."
( forrás: [link] )
Ha a büntetésvégrehajtás neked azt jelenti, hogy kínozzuk halálra az embereket, akkor jó választás az első.
Ha esetleg szeretnéd elejét venni annak, hogy az illető újabb bűncselekményeket kövessen el, akkor a skandináv módszer első blikkre felháborítő módszerei az elsővel ellentétben hatékonyak is.
"Hát nem tudom. Nekem a norvég börtön szimpatikusabb, én inkább oda kerülnék, mint Szibériába. De kinek a pap..."
Mondjuk nyilván nem mindegy, hogy milyen szempontból nézed a dolgot. Ha az a kérdés, ki melyikbe kerülne, nyilván mindenki a norvég börtönt választaná. Ha viszont az a kérdés, hogy hova tenne egy pszichopata tömeggyilkost, lehet inkább az orosz börtönt választaná a többség.
"Ha a büntetésvégrehajtás neked azt jelenti, hogy kínozzuk halálra az embereket..."
Szerintem a cikkben sehol nem volt szó halálra(!?) kínzásról, pusztán igen szigorú szabályokról és kvázi "nomád" körülményekről. Így tehát kicsit túlzónak érzem a fenti érvelést, de ez csak az én véleményem.
Egyébként a képek alapján olyan érzésem van, hogy az a börtön jobb állapotban van, mint sok magyarországi BV intézet.
"ellentétben hatékonyak is."
Nagyon nem venni észre Breivik hozzáálláson.
Kb full hülyének nézi az egész bagázst és röhög rajtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!