A sok liberális miért álmodozik olyan világról, ahol nem kell majd dolgozni, mert a munkák nagy részét robotok végzik majd?
Szerintem ez teljesen abszurd, hiszen a munka az ember életében a legfontosabb és nemesíti is a lelket, mint a mondás tartja.
Ha az embereknek nem kellene dolgozniuk, akkor nagyon ellustulnának és céltalan lenne az életük.
Ez miért liberális gondolat?
Ez lesz a jövő, ez ténykérdés. Már ma is gépek végzik a munkát és mégis kell melózni.
Ha a gép segít, neked több időd jut más munkára, vagy tervezni dolgokat.
Már a kommunisták is ilyeneken gondolkodtak, hogy majd a jövőben milyen nagy fejlettség lesz és akkor nem kell dolgozni, lehet majd lustálkodni helyette.
Ez ugyanaz a dologtalan szellemiség lenne?
Azon elgondolkodtál már esetleg, hogy miért van az, hogy Móricka sok ezer évvel ezelőtt kitalálta, hogy a társadalomnak hogy kell működni, és ezt te vakon elhiszed, magadévá teszed?
Igazából a robot és a mindent szó nélkül befogadó agyhalott között alig van különbség. Mitől is rettegsz annyira?
Én jobboldali vagyok és én is erről álmodok.
Az alapjövedelmet elutasítom.
Viszont az a jövő, hogy a munkaidő csökkenni fog.
Régen, napi 12 órát dolgoztak az emberek, ma már 8 az általános.A jöbőben, mégkevesebb lesz.
Ha ne makartok dolgozni, akkor nem vagytok jobboldaliak!
A dologtalanságot a kommunisták találták ki! erre van az is, hogy munka nélkül akarnak jól élni, el akarják venni a gazdagoktól ami az övék!
"Nálunk a munka becsület és dicsőség dolga"!
Ezt sem a jobbosok szajkózták! :)
Ha az embereknek nem kéne dolgozniuk akkor nem ellustulnának, hanem mindenki azzal foglalkozhatna amit szeret.
Egyébként én nem teljesen így képzelem el a világot. Szerintem úgy lesz, hogy az emberek az alapvető szükségleteikhez és mellé egy kis pluszhoz is hozzájuthatnak majd ingyen, de ha valaki luxuscikket akar, dolgozni is kell. Így az emberek élete úgy fog kinézni, hogy mondjuk fél évig elvan munka nélkül, aztán amikor szeretne mondjuk egy jó minőségű telót, becsatlakozik egy végzetségének megfelelő projekthez, amin 1 hónapot dolgozik.
Ja igen, szerintem a jövőben nem munkahelyek lesznek, hanem inkább projektek, amiken mondjuk 2 hónapig lehet dolgozni, majd elküldenek. Ha jól dolgoztam, hívnak a következőre 1 év múlva. Manapság az építkezési munkák egyébként kezdenek ilyenek lenni.
Egyébként szélsőjobboldali vagyok minden más tekintetben. Szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!