Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A kereskedők miért ilyen...

A kereskedők miért ilyen jófejek velünk?

Figyelt kérdés

Csak pár példa:

Rájött az egészségügy hogy az emberek túl sokat esznek egészségtelen ételekből.

Ők azonnal lecsökkentették nekünk az adagokat, az árak maradtak, nehogy tudjuk artani az egészségtelen életformát.

Most az eu-ban kitalálták a nejlonzacskóra a környezetvédelmi díjat, kb 25 centől tudok, de lehet hogy 50. Ezzel nincs is semmi bajom, aki elfeljti, az fizessen, és meggondolja hogy szemeteljen. Viszont a jófej kereskedőink teljesen megszüntették, nem kapni már 50 centért sem, hanem csak az 1-2 eurós táskáikat adják.

Mellesleg 10 éve járom az európát, és látom európaszerte ahogy mindent megtesznek az egészségünkért, és a nyugalmunkárt:

Kb 60%-kal emelkedtek az olcsóbb élelmiszerek árai (biztos nem mindegyik, de az édességeké és 1-2 alapélelmiszeri igen)

És még azon sem kell törni a fejünket és idegeskedni, hogy hol mi olcsóbb, mert mindig egyeztetnek az árakról, a 10-es tojást is egyszerre emelték 1.09 euróról 1.29-re, majd amikor rájuk rohadt, akkor 99 cenre, majd 1 év múlva szolidabban 1,19-re.

Pl. fagyi átlagban 1 euró volt, tavalyig. Most 1,20 mindenhol, ezen sem kell idegeskedni.

Miért ilyen jók hozzánk? Nem értem én ezt, nem tettünk nekik semmi jót amivel kiérdemeljük. Hogy lehetne meghálálni? :)

2016. júl. 9. 20:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
9%
A mérgek adalékok függővé tesznek mindenkit aki rászokik , annyit adnak ki amennyit kérnek értük . A tartalékaink beosztása , tudatos vásárlás étrend tervezés és spórolás az egyik megoldás .
2016. júl. 9. 21:11
 2/11 anonim ***** válasza:
49%
Az egészségtelennek mondott ételekről már kiderült, hogy nem azok. Az egészségesnek mondottak viszont igen.
2016. júl. 9. 21:35
 3/11 anonim ***** válasza:
58%
Engem inkább az zavar,amikor azt hallom,hogy ilyen-olyan tudósok megállapították...És aztán,idővel kiderül,hogy mindent megállapítanak és annak az ellenkezőjét is. Például a tej,kávé,hal,alma stb.,stb. az egyik kutatás szerint egészséges,a másik szerint nem.
2016. júl. 9. 21:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Te félreértetted az egészet. Ez a profit törvénye. Csak az időnként elég ronda, felöltöztetik hát abba, amit éppen szeretnek az emberek. Egészségügy, életmód, takarékosság, mikor mi.
2016. júl. 9. 23:43
 5/11 anonim ***** válasza:
#2. Bizony, a természet ilyen galád és bonyolult. A tejet például (alapesetben) a tehén adja. Az meg eszik, ami jön. Így a teje vagy ólmozott, vagy nem. Vagy arzénes, vagy nem. És a tejben van laktóz. Az egyik embernek mérgező, a másiknak nem. Igen, a világ ilyen bonyolult,a tudós meg elmondja. Éppen azt, amit kutat. Az emberek meg vagy megértik, vagy nem. Aki érti, jól eltájékozódik. Aki nem, szidja őket. És siránkozik. Így volt ez mindig, és így lesz ezután is.
2016. júl. 9. 23:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Elnézést, elszámoltam. A válaszom #2 helyett #3-hoz szól.
2016. júl. 9. 23:49
 7/11 anonim ***** válasza:
#5Ez mind szép.csak ezt nem így közlik,hanem többnyire kategorikusan kijelentik:a tej,egészséges-a tej káros,az alma egészséges a fogaknal-az alma káros a fogaknak,stb., stb.Persze,az internet korában utána lehet olvasni a dolgoknak,többnyire ezt teszem én is,de azért nincs mindenkinek.Aki mondjuk tv-ből,rádióból tájékozódik, könnyen elveszíti a fonalat,hogy amiről gyerekkora azt hallja,hogy milyen egészséges,hirtelen káros lett.
2016. júl. 10. 01:12
 8/11 anonim ***** válasza:
...később meg esetleg,újra egészséges.
2016. júl. 10. 01:13
 9/11 anonim ***** válasza:
Ícy van ez a multiknál is. Csak aztat akciózzák le, ami a romláshatárán van. Pl. konzerveket alig lehet akciósan találni, mivel azok elállnak évekig is, így eszükben sincs jóárasítani, viszont a vacak átcimkézett joghurtjaikból hetente akcióznak, mert félnek, hogy rájuk rohad és nem akarnak költeni az elszálítására. Csak a profit,a minél nagyobb profit felhalmozása az egyedüli cél. Szerintem ha jogszabályok engednék, hogy pl. újrahasznosított kakát áruljanak, akkor azzal lennének tele a polcok és a reklámok is azt szajkóznák, hogy az milyen jó és finom..
2016. júl. 10. 03:40
 10/11 A kérdező kommentje:

Ja, igen, és a kedvencemet ki is felejtettem:

Mi vevők legyünk jófejek, és támosgassuk a "Fairtrade"-et, és vegyük a drágább dolgokat, mert azzal nem a kihasznált távolkeledi gyerekmunkások által készített termékeket vesszük.

Azért ők a nagy fairségben csak továbbra is árulják az ócsó cuccokat. Azon sem csodálkoznék, ha ugyanazok gyártanák.

Vajon miért nem ők mondanak le a profit egy részéről, hogy fair kereskedelem legyen?

2016. júl. 10. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!