A kereskedők miért ilyen jófejek velünk?
Csak pár példa:
Rájött az egészségügy hogy az emberek túl sokat esznek egészségtelen ételekből.
Ők azonnal lecsökkentették nekünk az adagokat, az árak maradtak, nehogy tudjuk artani az egészségtelen életformát.
Most az eu-ban kitalálták a nejlonzacskóra a környezetvédelmi díjat, kb 25 centől tudok, de lehet hogy 50. Ezzel nincs is semmi bajom, aki elfeljti, az fizessen, és meggondolja hogy szemeteljen. Viszont a jófej kereskedőink teljesen megszüntették, nem kapni már 50 centért sem, hanem csak az 1-2 eurós táskáikat adják.
Mellesleg 10 éve járom az európát, és látom európaszerte ahogy mindent megtesznek az egészségünkért, és a nyugalmunkárt:
Kb 60%-kal emelkedtek az olcsóbb élelmiszerek árai (biztos nem mindegyik, de az édességeké és 1-2 alapélelmiszeri igen)
És még azon sem kell törni a fejünket és idegeskedni, hogy hol mi olcsóbb, mert mindig egyeztetnek az árakról, a 10-es tojást is egyszerre emelték 1.09 euróról 1.29-re, majd amikor rájuk rohadt, akkor 99 cenre, majd 1 év múlva szolidabban 1,19-re.
Pl. fagyi átlagban 1 euró volt, tavalyig. Most 1,20 mindenhol, ezen sem kell idegeskedni.
Miért ilyen jók hozzánk? Nem értem én ezt, nem tettünk nekik semmi jót amivel kiérdemeljük. Hogy lehetne meghálálni? :)
Ja, igen, és a kedvencemet ki is felejtettem:
Mi vevők legyünk jófejek, és támosgassuk a "Fairtrade"-et, és vegyük a drágább dolgokat, mert azzal nem a kihasznált távolkeledi gyerekmunkások által készített termékeket vesszük.
Azért ők a nagy fairségben csak továbbra is árulják az ócsó cuccokat. Azon sem csodálkoznék, ha ugyanazok gyártanák.
Vajon miért nem ők mondanak le a profit egy részéről, hogy fair kereskedelem legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!