Rasszista vagyok, ha nem tartom magyarnak a Magyarországon élő cigányokat?
Erikának igaza van!
"azt mondod, hogy az asszimilálódás képessége a bőrszínen alapszik."
Talán nem így van?
Nem csak a cigányokon múlik, hogy mennyire megy könnyen nekik az asszimiláció, hanem a magyarokon is. Ha tetszik, ha nem a magyar többség, hozzám hasonlóan nem tekinti magyarnak a cigányokat. Ennek okai részben a külsőségekben keresendő. Ez megnehezíti a beolvadásukat.
Ellenben egy horváttal nem ez a helyzet, minden gond nélkül elvegyül a magyarok között.
"ha annak vallja magát,akkor azt el illene fogadni."
Az, hogy ki minek vallja magát semmit sem jelent, tarthatja magát magyarnak, svédnek, vagy olasznak magát egy cigány, attól még nem lesz az, max papíron. Én se leszek japán, ha annak vallom magam.
"Jah meg azert hasonlitson is kulsore egy atlag magyarra."
Minden mással egyetértek, de ez egy óriási ostobaság!
Egyébként meg nekem fehérebb a bőröm, mint bárkinek, akit ismerek... Édesanyám cigány, kinézetben totálisan édesapámra hasonlítok.
Ezen ne múljon már semmi!!!
Persze hogy meglehet kulonboztetni, az arcszerkezete is mas, meg a viselkedese is. Ugy birom ezt amikor Pestrol meg Dunantulrol osztjak az eszt es soha nem eltek ciganyok mellett.
Amugy nekem volt egy cigany osztalytarsam gimiben (ilyen koromfekete tipusu), nagyon rendes volt, sose bantottuk, kb a penztarcamat is siman rabiztam volna. De ezek nagyon ritkak, a tobbseg sajnos lop es nem a magyar kultura szerint el. Akkor miert is tekintsuk oket magyarnak?
11:31
Itt te vagy az aki előítéletes. Mert nem tartom magyarnak a cigányokat, nyilván gyűlölködök és Hitlerre élvezkedem. Ügyes vagy!
Kérdező: ha én nem dönthetem el magamról-itt születtem,magyar az anyanyelvem,ismerem a kultúrát- hogy minek vallom magam,efelől ki dönthet helyettem?
Vagy kezdjek el százalékokat számolgatni,hogy hány más nemzetiségű felmenőm volt,s ha a magyar 51%-ra,vagy afelett jön ki, akkor van jogom/lehetőségem magyarnak vallani magam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!