Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A liberálisok mért olyan...

A liberálisok mért olyan lenézőek másokkal szemben?

Figyelt kérdés

Előre bocsátom, hogy nem vagyok fideszes, se jobbikos, sőt, valamennyire liberális vagyok, de mégis dühít sok más liberális véleménye. Rendszeresen futok bele olyan kommentekbe, amikből az derül ki, hogy ezek szerint az emberek szerint mindenki hülye, aki kritizálja a mainstream liberális elveket. Aki velük nem ért egyet, arról olyan stílusban nyilatkoznak, ami rám is nagyon rossz hatással van, pedig nem is rám vonatkozik. Söpredéknek, csürhének, agyhalottnak, hülyének nevezik őket, és hasonlók.

Ezen kívül azt veszem észre, hogy ezek a liberálisok úgy gondolják, hogy az ő világlátásuk az abszolút, objektív igazság, és hogy ők a tények alapján döntenek, mert ők iskolázottabbak és "mértékadó" újságokat olvasnak, míg a többi ember csak buta, tanulatlan és hőzöng. Ennek ellenére sokszor látom azt, hogy vitába keverednek olyan, más politikai nézetűekkel, akikről kiderül, hogy nagyon is értenek a politikához, és vannak érveik. Ilyenkor egy rövid idő után általában megfeneklik a vita, és gyakran veszem észre azt, hogy az említett liberálisok mintha azért nem tudnának mit mondani, mert a másik megcáfolta az általuk olvasottakat. Mintha inkább csak azt mondanák vissza mindig, amit a HVG és hasonló lapok írnak, és nem lenne igazán önálló véleményük. Ráadásul, amikor már nem tudnak mit mondani, akkor vagy buta reakció szokott jönni tőlük, vagy az, hogy dühödten lesöprik az érveket, érdemi válasz nélkül. Ismerek személyesen is ilyen embereket, és néha az az érzésem, hogy olyan náluk ez a liberális beállítottság, mint egy hit, amit beléjük neveltek, és ha valaki rávilágít egy-egy dogmájuk hibájára, akkor ingerültek lesznek, de nem képesek önvizsgálatot és a nézeteik felülvizsgálatát tartani.

Nekem ez nagyon furcsa, mert nem szeretem a merev embereket. És érdekes módon sokkal felszabadultabban tudok beszélgetni konzervatív vagy akár erősen balos ismerőseimmel, pedig eléggé eltérő a világlátásunk. És persze vannak olyan liberálisabb beállítottságú emberek is, akikkel szintén tudok normálisan beszélgetni, de egy jelentős részük szerintem nagyon merev. Miért lehet ez?

2016. jún. 25. 23:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Hát pedig liberálisként nem kéne az embert (a hite, vagy ideológiája miatt) le zsidózni, cigányoz, meg ilyenek.
2016. okt. 27. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!