Vajon milyen fejlett lenne most az emberiség, ha a nácik nyerik a II. világháborút?
Szerintem 2szer olyan fejlett lenne most Európa. Az első válaszoló nagyon rosszul látja a dolgokat, biztos túl sokszor nézte meg a Hitler a gonosz születése című filmet.
A mai napig mindent a politika irányít, és az élvonalban technológiailag ma is a németek állnak. Megújuló energiaforrások, takarékos autók, elektronika, építészet. Szerintem ha ők lennének Európa élén tuti hogy nem lenne ekkora szennyezés a többi országban, szerintem. Nem lenne idő a megosztottságon alapuló veszekedésekre az országok között, mert egy egységes Európa létezne, igaz csak német befolyás alatt. Hitler idejében is rengeteg változás és modernizálás történt, autópályák építése, kancellária megépítése, népautó megtervezése és kivitelezése, művészet, sport, oktatás, építészet fejlődése. Szerintem ez elegendő bizonyíték arra hogy megcáfoljam az első válaszadót és azokat akik neki zöld kezet adtak. És ezt most ideológiától függetlenül írom (ugyanis nem vagyok senkinek az oldalán, nem képviselek semmilyen ideológiát, mielőtt jön a gyanusítgatás, csupán a kérdésre adtam egy ésszerű választ).
Igaz aztán jött a háború, de ebbe már ne menjünk bele.
"Szerintem ugyanitt tartanánk, csak az első űrhajós Ulf Dietrich Merbold, az első ember a Holdon Ernst Willi Messerschmid lett volna. ("Ein kleiner Schritt für mich. Großer Sprung für der Deutsch Rasse.")
Az első női űrhajós Renate Brümmer.
A hidegháborúban a USA-val nézett volna farkasszemet a III. Birodalom, a kölcsönös elrettentés itt is megelőzte a totális pusztulást, majd az enyhülés évei következtek volna. 2001 szeptember 11-i, a Welthandelszentrum elleni merénylet után a Wehrmacht Rijad utcáin masírozott volna. Abdullah szaúdi királyt nyilvános perben halálra ítélik, és az USA tiltakozása ellenére kivégzik.
És így tovább..."
Ehhez csak annyit fűznék hozzá hogy a hidegháború biztos hogy kimaradt volna, de ha lett is volna akkor nem az USA-val. Mivel ha a németek nyernek, akkor az amerikaiak is a vesztesek oldalán lennének. Legalábbis józanésszel így gondolnám. Bár talán van benne valami, mert az USA egy külön kontinens, Németország pedig kevés lenne hozzá hogy még az USA-t is elfoglalja de tegyük fel hogy legyőzi őket, akkor az USA nem folytathatna hidegháborút. Én inkább a japánokkal való hidegháborúra tippelnék az USA helyett.
Amerika sem legyőzhetetlen, ha a németek meg tudták volna őket verni, nem lett volna kizárt hogy segítenek a japánoknak, akkor viszont talán kicsit tovább tartott volna a háború. A németek sem voltak ostobák. Rengeteg új technológia fejlesztést vittek véghez a németek a hadászat terén. Az első lopakodó repülőgépet is ők építették meg, újabb és erősebb fegyvereket, tankokat építettek, de sajnos nem volt idejük kivitelezni és sorozatban legyártani. És az sem kizáró ok hogy lehetett volna atomjuk is.
Egyébként valószínűleg a németek vereségét Hitler parkinsonja okozhatta, amit a rossz és értelmetlen utasításai eredményeztek. Mivel többen mondták a tábornokai közül hogy olyan értelmetlen parancsokat adott amelyek közül jó pár szemmel láthatóan az ellenfél győzelmét segítette elő, így azt mondták hogy sokszor úgy érezték Hitler nem is akarja megnyerni a háborút. A parkinson az agysejtek 80%át elpusztítja mikor az ember keze már remeg és le van robbanva, így nem is csodálom hogy így jártak. De ez csak egy elmélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!