Mi kell ahoz hogy ügyvéd legyél? Milyen végzettség kell ehez a szakmához? Egy ilyen suliban ahol ügyvédnek tanulsz ott mik az elvárások?
Az előttem szólók már leírták. Annyival kiegészíteném, hogy egy ügyvéd ismerősöm meséli, hogy a kezdők a legöbb helyen éhbérét dolgoznak, hogy tapasztalatot szerezzenek, aztán ha tudnak specializálódni valamire amiben jók, és saját irodát nyitni akkor mehet jól az üzlet.
A büntetőjogi területen meg nem egy éltbiztosítás.
3 év után lehet szakvizsgázni, nem kettő.
A szakvizsgák szintén eltartanak egy évig.
Már elnézést, de ennyire ki tudatlan, hogy azt sem tudja, hogy jogi egyetemet kell elvegezni?
Tantárgyak pl. Római jog, polgári jog, latin is volt régen (szakkifejezések), magának a jognak, a jogi rendszereknek a története az ókori allamoktol napjainkig. Mostmár nyilván jönnek hozzá európai uniós tárgyak is.
Meg még csomó minden.
Javaslat: Google, valamelyik, akármelyik magyar egyetem honlapjan, ahol van jogi kar, addig banyaszol, mig meg nem találod a jogi kar tantárgyfelosztását.
Szerintem, aki ilyen kérdést kiír, abból sosem lehet ügyvéd.
Ügyvédként azt mondom, hogy elsődleges, hogy valaki, aki ügyvédnek alkalmas, képes legyen 1. utánanézni a dolgoknak, 2. értelmesen kérdezni.
A Kérdezőnek kettőből kettő nem sikerült, szóval esélytelen.
Miért, szerinted hogy lesz ügyvéd az, aki szerint az "ahhoz" és "ehhez" szavakat egy h-vel kell írni...?
Hogy egyebet ne említsünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!