Mennyi lenne az ideális népesség a Föld bolygó számára?
Nem lehet, hogy a túlnépesedés propagandája csak egy alaptalan pánikkeltés?
Fő probléma a szegényebb afrikai országokban a túlnépesedés, mivel sokan vannak, jó részük iskolázatlan, nincs pénzük óvszerre, nem tudják elköttetni magukat, így szaporodnak. Nagyobb országok mint az USA vagy Kína hatalmas környezeti problémát okoznak és ők is szaporodnak ezerrel. Szerintem ha kifogy a Föld kőolaj készlete akkor talán lehet esélyünk a túlélésre és megállhat a környezetszennyezés. Elvégre lásd az Usát orrba szájba nyomják az üzemanyagot, 8 ezer köbcentis járgányokkal masíroznak, amire egyáltalán nem lenne szükségük (legalábbis a nagy részének), sokan csak nagyzolásból.
Az USA igen nagy felelőse a Föld problémájának, nem kéne mindent a szarvasmarha fingjára fogni.
Ámde a hatalmas ütemben növekvő népességet csak a háborúk ritkíthatják meg, szörnyű de igaz. Az 1. és 2 világháború során rengeteg ember veszett oda a frontokon. Szerintem nagy esély lehet egy 3. világháborúra a nagyhatalmak között. Pl Kína és az Egyesült Államok, vagy Oroszország és az Egyesült Államok. Mindkettő esélyes, mert az oroszok nagyon pattognak hogy mekkora hatalmuk van, lásd győzelem napja (őket ki bünteti meg a múlt bűneiért??), Kína pedig gazdaságilag lassan megelőz mindenkit.
NA de válaszoljunk is erre az egyszerű kérdésre amit feltettél. Szerintem 3 milliárd ember ideális lenne.
Kimaradt az indoklásom.
Azért gondolok a 3 milliárdra, mert sok ország van a Földön, rengeteg nép, amelyeknek saját kiforrott kultúrája van, egyedisége, barbarizmusa, vagy épp eleganciája, higgadt természete, toleranciája. És ahhoz hogy ezek a népek megfelelő mennyiségben elhelyezhetőek legyenek az adott országukban úgy gondolom a fent említett 1 millió, 1 milliárd kevésnek bizonyulna, a 15 milliárd pedig soknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!