Politikai és történelmi értelemben melyik környező ország a legszimpatikusabb és melyik a legellenszenvesebb neked?
Lehet hogy fura lesz a válaszom mert az egyik ország nem határos velünk a mai térképek szerint, a másik meg nem is létezett a régebbi térképeken...
A legszimpatikusabb(baráti szomszédunk) Lengyelország.
Trianon előtt a valoságban is szomszédunk volt.
Több közös királyunk volt és sosem árultuk el egymást.
A legellenszenvesebb meg pont az a Szlovákia akik létrehozása (a mi területünk kárára) zárt el minket Lengyel barátainktól.
Szlovákia egy sosem létezett nép sosem létezett állam amit a nyugat hozott létre hogy minket gyengítsen.
A szlovák a világ legtehetségtelenebb "legpic sagyümölcsebb" ország.
Hamisitott történelemmel, hamisított indentitással.
Szlovákia a történelmét, Magyarország történelmét felhasználva hamisította, nyelvét meg a csehektől vette át.
Egy cs íra népség.
Magyarország önmagával határos.
Ezért írtam azt amit írtam az első hsz ben
Ha nem érted miért írtam akkor tanulj még !
Szimpi: Ausztria
Unszimpi: Nehéz dönteni, nagy a választék... Szlovákia
Nekem is Ausztria. A kiegyezés után (1867) egész jó lett a viszony köztünk. Na meg a ma élő osztrákok végképp nem tehetnek arról, ami akkor történt.
A legellenszenvesebb pedig Románia. Nem, nem ( csak ) azért, mert elvették Erdélyt, hanem azért, ahogyan bánnak a magyarokkal. Én Erdélyből származom és ott kötnek belénk ahol tudnak. Elnyomnak és direkt nem fejlesztik az erdélyi régiókat ( holott az lehetne az egész ország legjobb, legélhetőbb része. Csak hát a magyarokkal mindenképp ki akarnak cseszni ).
Osztrák, szlovén, tán' a horvátok, bár a tavaly őszi húzásuk, szájalásuk miatt a migráns témával kapcsolatban azóta kérdőjelesek, meg az osztrákok is.
Az összes többi, de főleg a román, szlovák (kis kitalált komplexusos állam, nép), meg a szerbek, bár azok most eléggé lehalkultak mióta szétestek, meg elestek koszovótól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!