Ti mit privatizálnátok és mit tartanátok állami kézben ha bármit lehetne választani?
Amit államosítanék: az elmúlt 25 év politikusainak
100 millió fölötti vagyonát, különös tekintettel
közvetlen rokonságukra meg baráti köreikre.
Ha én csinálhatnám, az államnak gazdasági társasága nem lenne. Az összesből nyrt-t csinálnék, majd a részvényeket felajánlanám a lakosságnak lejegyzésre. Semmi monopólium, csak a szabad verseny.
Ez elsőre eléggé fájna, települések lehetetlenülnének el, átalakulna rendesen a mindennapi élet, de hosszú távon szerintem az működne, ha az állam kivonulna a gazdaságból.
ConnectCare!
A Keynes-sel szembeforduló közgazdászok is mind-mind ezt gondolták, és kinevették őt, aztán amikor 1929-ben bedőlt a gazdaság, kiderült, hogy hát a piac mégsem tudja magát fenntartani, és kell az állam keze.
Egyébként, a kérdésre válaszolva, a közműveket állami kézbe adnám, néhány bankkal együtt, a többi területen pedig csak kis részt adnék az államnak. Egyébként a kérdés ennél komplexebb szerintem, talán egyszer majd vissza is térek az álláspontom bővebb kifejtésének érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!