A jobbosok előszeretettel nevezik így Kertész Imrét beszédeikben, felszólalásaikban. Ez csak szimplán a magyarságának a megkérdőjelezésére irányul, vagy van konkrét alapja?
Úgy emlékszem, hogy Novák Előd említette korábban, hogy maga az író kérte, hogy így nevezzék, azonban erre nem találtam semmilyen írásos bizonyítékot az interneten.
2016. ápr. 2. 16:39
1/6 anonim válasza:
Onnan, hogy Kertész Imre többször is kijelentette, hogy nem tekinti magát magyarnak és igyekszik is elkerülni, hogy a magyarsággal azonosítsák, ami csupán azért vicces, mert egyedül az általa olyannyira lesajnált magyarok voltak hajlandóak kiadni a Sorstalanságot és ennek hála futott fel, szóval ha mondjuk Kertész Imre Imre Gardner akart volna lenni, akkor őt csak, mint egy középszerű írót és elcsépelt témát feldolgozó embert emlegetnék manapság, de hála a gonosz és fasiszta magyaroknak végül sikerült felfutnia és a magyarok általi hype segítette a nemzetközi hírnévhez. Az pedig, hogy "halottról vagy jót vagy semmit" engem nem izgat, ha halál nem írja felül a se99fejséget.
2016. ápr. 2. 17:02
2/6 anonim válasza:
A lényeg, h Kertész egy holokauszt témájú könyvvel nyert Nobel-díjat, és szokás szerint ez a szelsojobbosoknak csípi a szemét. Ezért megy a sardobalas mindenféle ürüggyel, "mer' nehogy má' örüljünk egy Nobel-díjnak, mikor megint egy zsidó kapta".
Ilyen a szélsőjobbos vilagszemlelet. Nem kell vele foglalkozni, hadd tomboljanak csak.
2016. ápr. 2. 17:55
3/6 anonim válasza:
Kertész össze-vissza hazudozott és provokált.
Szépen, tisztességben is meg lehet öregedni. Imre bá'-nak ez nem sikerült.
2016. ápr. 2. 18:48
4/6 Andizsuzsi válasza:
"Kertész Imre többször is kijelentette, hogy nem tekinti magát magyarnak"
??? Szerintem te kevered Kertész Ákossal.
2016. ápr. 2. 20:09
5/6 anonim válasza:
Nem tekinti magát annak, azért.
2016. ápr. 2. 21:33
6/6 anonim válasza:
Úgy tudom volt, olyan nyilatkozata, amiben azt mondta, hogy ő nem tekinti magát magyarnak és ezért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!