Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az európai atomerőművek...

Az európai atomerőművek nincsenek veszélyben a terrorizmus miatt? Akár a paksi?

Figyelt kérdés
Ugye ezzel elég nagy katasztrófát tudnának okozni.
2016. márc. 23. 20:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Ne adj nekik ötleteket :<!

Amúgy szerintem kívülről nem nagyon tudnának akkor robbanást mérni rá, hogy az kárt tenne magában az atomreaktorban.

2016. márc. 23. 20:17
 2/11 anonim ***** válasza:
*akkora
2016. márc. 23. 20:17
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Nem hinném, hogy veszélyben lennének, mert erről sehol semmi szó nem esik szakemberektől, hogy terroristák célpontjai lennének, meg ha felrobbantanának egy ilyet Európában akkor Közel-Kelet is elég nagy szarban lenne. Másik meg az, hogy egy ilyen létesítményt eleve úgy építenek, hogy a legmasszívabb, legbiztonságosabb legyen, na a terroristák házi készítésű bombáikkal sokkra itt már nem mennének, ehhez szerintem bombázót kellene szerezniűk.
2016. márc. 23. 21:07
 4/11 anonim ***** válasza:
45%
Nem tudom mennyi eszük van, de a sugárzás európai muzulmánok millióit is érintené...
2016. márc. 23. 21:16
 5/11 anonim ***** válasza:
38%

"Nem tudom mennyi eszük van, de a sugárzás európai muzulmánok millióit is érintené..."

Kezdjük ott, hogy miért beszélsz muzulmánokról, más országban nincsenek terroristák gondolom, ETA, IRA, RAF mind követtek el merényleteket első kettő jócskán a 90-es években is!

Másrészt az atomerőművek felrobbantása jelenleg sokkal nagyobb volumenű feladat mint pár házi csőbomba gyártása meg aceton-peroxid főzögetése vagy lövöldözés kalákkal.

Az atomerőmvek veszélyes üzemek, de amennyiben nem tudod magát a reaktorkamrát felrobbantani -ezt csak Csernobilban sikerült eddig, és ott sem terroristáknak és ott is gőzrobbanás volt- akkor a környezetbe jutó sugárzás bár halálos lehet, de nem hogy egy kontinens nem szennyezne, hanem legfeljebb az erőmű közvetlen 20-30Km-es övezetét érintené.

Ha pedig feltétlen dzsihadista harcosokra gondolsz jusson eszedbe, hogy a terrorista épp attól terrorista, hogy nem érdekli a civil veszteség, szerinted ki szenvedett legtöbbet az Al-kaida vagy épp az ISIS miatt, hát nem az a pár szerencsétlen lefejezett nyugati, hanem épp a velük ellenszegűlő vagy cssak szimplán rossz helyen lévő és épp emiatt halomra lőtt vagyfelrobbantott honfitársaik.

2016. márc. 23. 21:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nincsenek veszélyben.

Egy drónnal nem tudnak kárt tenni egy erőműben.

Egyvalamire való repülőt meg simán leszedi a légvédelem még mielőtt az erőmű irányába fordulna.

Élő ember meg atomerőműbe illegálisan nem jut be az tuti. Még a kerítésnél lekapcsolják.

2016. márc. 23. 23:25
 7/11 anonim ***** válasza:
Amúgy sokkal nagyobb pusztítást is tudnának csinálni a jelenlegieknél, de nyilván nem fogom ide leírni, hogy mit.
2016. márc. 23. 23:28
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

""Nem tudom mennyi eszük van, de a sugárzás európai muzulmánok millióit is érintené..."

Kezdjük ott, hogy miért beszélsz muzulmánokról, más országban nincsenek terroristák gondolom, ETA, IRA, RAF mind követtek el merényleteket első kettő jócskán a 90-es években is! "

Na vajon miért? Ha nem a brüsszeli támadások utáni napon tették volna fel a kérdést, hanem a 90-es években akkor azt válaszoltam volna ,hogy az az íreket és baszkokat és súlyosan érintené...

2016. márc. 23. 23:29
 9/11 anonim ***** válasza:
2016. márc. 24. 14:02
 10/11 anonim ***** válasza:

Egy átlag atomerőművet nem tudnak felrobbantani a terroristák.

Több méter vastag vasbeton veszi körül a reaktorcsarnokot és még belül is van védelem.

Arról nem is beszélve hogy el sem tud jutni a reaktorcsarnokig. Ez valami kamu hír hogy ezért ürítették ki az erőművet. Egy öngyilkos merénylő csak karcolásokat tud ejteni egy reaktorcsarnokon.

2016. márc. 25. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!