Az európai atomerőművek nincsenek veszélyben a terrorizmus miatt? Akár a paksi?
Ne adj nekik ötleteket :<!
Amúgy szerintem kívülről nem nagyon tudnának akkor robbanást mérni rá, hogy az kárt tenne magában az atomreaktorban.
"Nem tudom mennyi eszük van, de a sugárzás európai muzulmánok millióit is érintené..."
Kezdjük ott, hogy miért beszélsz muzulmánokról, más országban nincsenek terroristák gondolom, ETA, IRA, RAF mind követtek el merényleteket első kettő jócskán a 90-es években is!
Másrészt az atomerőművek felrobbantása jelenleg sokkal nagyobb volumenű feladat mint pár házi csőbomba gyártása meg aceton-peroxid főzögetése vagy lövöldözés kalákkal.
Az atomerőmvek veszélyes üzemek, de amennyiben nem tudod magát a reaktorkamrát felrobbantani -ezt csak Csernobilban sikerült eddig, és ott sem terroristáknak és ott is gőzrobbanás volt- akkor a környezetbe jutó sugárzás bár halálos lehet, de nem hogy egy kontinens nem szennyezne, hanem legfeljebb az erőmű közvetlen 20-30Km-es övezetét érintené.
Ha pedig feltétlen dzsihadista harcosokra gondolsz jusson eszedbe, hogy a terrorista épp attól terrorista, hogy nem érdekli a civil veszteség, szerinted ki szenvedett legtöbbet az Al-kaida vagy épp az ISIS miatt, hát nem az a pár szerencsétlen lefejezett nyugati, hanem épp a velük ellenszegűlő vagy cssak szimplán rossz helyen lévő és épp emiatt halomra lőtt vagyfelrobbantott honfitársaik.
Nincsenek veszélyben.
Egy drónnal nem tudnak kárt tenni egy erőműben.
Egyvalamire való repülőt meg simán leszedi a légvédelem még mielőtt az erőmű irányába fordulna.
Élő ember meg atomerőműbe illegálisan nem jut be az tuti. Még a kerítésnél lekapcsolják.
""Nem tudom mennyi eszük van, de a sugárzás európai muzulmánok millióit is érintené..."
Kezdjük ott, hogy miért beszélsz muzulmánokról, más országban nincsenek terroristák gondolom, ETA, IRA, RAF mind követtek el merényleteket első kettő jócskán a 90-es években is! "
Na vajon miért? Ha nem a brüsszeli támadások utáni napon tették volna fel a kérdést, hanem a 90-es években akkor azt válaszoltam volna ,hogy az az íreket és baszkokat és súlyosan érintené...
Egy átlag atomerőművet nem tudnak felrobbantani a terroristák.
Több méter vastag vasbeton veszi körül a reaktorcsarnokot és még belül is van védelem.
Arról nem is beszélve hogy el sem tud jutni a reaktorcsarnokig. Ez valami kamu hír hogy ezért ürítették ki az erőművet. Egy öngyilkos merénylő csak karcolásokat tud ejteni egy reaktorcsarnokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!