Miért került Kárpátalja Ukrajnához?
Figyelt kérdés
Tehát Kárpátalja magyarok által lakott része érdekel. Ez a terület a Magyar Királysághoz és az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozott. 1920-tól hivatalosan is Csehszlovákia része lett, mivel kellett az új országnak a Kassa-Csap közötti vasútvonal. Mint felvidéki magyar ez nekem nyilván fájdalmas, de politikailag érhető. Fontos a közlekedés. Tehát ezért került ide. Ez a régió azonban a magyarok miatt egységes volt, itt haladt el az említett vasútvonal. Soha semmilyen kapcsolatban nem volt ez a terület az ukrán néppel. Aztán hirtelen minden logika nélkül keresztülvágtak tőlem nem is messze található falvakat, vasútvonalat. Miért történt ez így, miért pont ott van a szlovák-ukrán határ ma, ahol van?2016. márc. 20. 17:06
11/13 anonim válasza:
*Sóhaj* Attól mert a kurucon olvasol valamit még nem lesz valóság. Sosem merült fel ilyen ajánlat, ha ide írod még 10x akkor sem.
12/13 anonim válasza:
*Sóhaj* Aki hülye, az is marad.
Raffay Ernő, az Antall-kormány honvédelmi államtitkára többször beszélt róla. Nem a kurucon.
De nem baj, te csak hazudd azt, amit szdsz pártkongresszuson a biboldó haverjaid mantráznak.
13/13 anonim válasza:
Uram most segíts meg.... mutass linket, hol mondott bárki is ilyesmit. Én most akárhogy kerestem a neten, semmi olyat nem állított senki, hogy az ukránok felajánlották volna Kárpátalját.
Az Antall kormány tudtommal az összes szomszédos országgal aláírt egyezményeket, hogy nem követelik a Trianon előtti területeket. Ha nem írjuk alá ezeket az egyezményeket, nem kapjuk vissza őket, csupán rosszabb lett volna a viszony a szomszédokkal. Akkor innentől bizonyíthatsz. Mutass valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!