Magyarországon az anarchiának melyik ága tudna működni legjobban?
Az átfogalmazott kérdés már jobb. De szerintem itt senki se jós. Én elég szkeptikus vagyok e téren, amire az ember odáig fejlődne, rég kiirtja magát...
A anarchia egyik formája a kedvencem a saját családi körömben, szoktam mondani... De ehhez, ugye, normális emberek kellenek. Igazából egészen normális emberekkel minden államforma működik, nem megfelelő emberekkel pedig igazán remekül semmi sem (erre nem én jöttem rá, de mélységesen egyetértek vele), de az anarchia különösen nem...
Az anarchia egy hül@yeség.Ha valaki ideológiàt is gyàrt hozzâ az meg a hül@yeség csimborasszója.
Fogorvos?Nem?
Elektromos àram?
Làttam màr egykét ilyen díszpintyet a belvàrosban.fekszik az utcàn,mellette sörösüveg,àpolatlan de ő szabad.Hàt gyönyörű mondhatom.
A demokrácia.
Ugyanis az az anarchia egyik ága, és viszonylagosan működőképes is.
A túlidealizált demokráciában mindenki minden pillanatban azt csinál amit akar, ez pedig anarchia.
Igazán senki sem mondja meg, hogy hány évente legyen egy demokráciában választás, de lehetne 20 év is, vagy ötven év is, de lehetne 100 év is, de lehetne választás minden nap, minden kérdésben is, de legvégső soron. De a demokrácia annál is nagyobb, minél kisebb közösségek döntenek az ember sorsát érintő kérdésekben, így az a legdemokratikusabb, ha az ember mindent maga dönt el.
Tehát a mai demokrácia is egyfajta anarchia, ami működik.
Az anarchiának tartósan semelyik ága nem tud működni, mert az anarchia leglényegesebb eleme a működésképtelenség. Viszont ideiglenesen a diktatúra mindig működik. Csak mindig más diktatúra és másé. Az eredménye, hogy hol az egyik csoport helyzete pocsék, hol a másik.
Kérdező, még abban sem értünk egyet, hogy az emberi butaság sok száz év alatt számolható fel. Minimális matematikai ismerettel tudható, hogy vannak végtelenbe tartó sorozatok, vannak határértékkel bírók és olyanok, amiknek nincs határértékük. Nos, mivel a butaság tanulással csökkenthető, és ha ez nem ér el egy bizonyos intenzitást, akkor nem lesz eredmény. Azaz a helyzet "fokozódik".
Lám,. neked is fejlődnöd kell még, hogy megértsd az anarchia pontos jelentését, továbbá azt, hogy egy problémát csak az tud megoldani, aki ért hozzá. A nagy nekiveselkedés látványos ugyan, de eredménytelen (és ez a jobbik eset).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!