Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az Usa spanyol ajkú (latin)...

Az Usa spanyol ajkú (latin) lakossága mennyire asszimilálódott?

Figyelt kérdés
Mennyire tekintik magukat amerikainak, tudnak-e spanyolul, megtartják-e a hálaadást?, stb.

2016. márc. 4. 19:14
 1/4 anonim ***** válasza:
93%
Nem ritkán külön negyedekben élnek, így beszélnek spanyolul. Miamiban pl. több spanyolt hallasz mint angolt...
2016. márc. 4. 19:38
 2/4 anonim ***** válasza:
76%
Sokan nem is tudnak angolul, és létszámban megelőzték a négereket. Az USA fog hispanizálódni.
2016. márc. 4. 19:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagy részük illegális bevándorló, főleg mexikóiak.
2016. márc. 4. 20:36
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az USA lakosságának kb. 75%-a beszél spanyolul :) A Mexikóval határos államokban szerintem több mexikói van, mint fehér. Akik frissen jönnek át, szeretnek közel maradni a határhoz, hogy könnyen haza tudjanak menni a családhoz, akik Mexikóban maradtak. Meglepően sok mexikói nem beszél csak nagyon keveset angolul, és szinte minden hivatalos helyen is spanyol van spanyolul beszélő ember, sőt engem nagyon zavart, hogy bementem a kocsira biztosítást kötni, és mindenki (!!!) spanyolul beszélt bent egymással még az ügyintézők is.

Ki tartja magát ezek közül amerikainak és ünneplik-e az amerikai ünnepeket? :)

Amerikában divat magad másnak vallani, ott büszke mindenki a származására. Találkoztam olyan 40-es "csajjal", aki LA-ban született, mindig ott is él, de a szülei magyarok és ha megkérdezik, ő milyen, akkor magyarnak vallja magát annak ellenére, hogy szinte nem is beszél magyarul. És elsírta magát, hogy a magyarok azt mondják rá, hogy ő nem magyar, hanem amerikai, amikor ő magyarnak tartja magát.

Szal ha kimész, ott jössz rá, mi az, hogy magyarnak lenni, nem angliában, ahol a magyarok ott kerülik egymást, ahol tudják.

Ki tart hálaadást meg ilyeneket? Aki akar :) Ezek nemzeti ünnepek, mindenki otthon van ilyenkor, illik valamilyen formában pulykát csinálni akkor, de egyébként mindenki azt csinál, amit akar :)

Mindeki a saját kultúráját ápolja, mert általában elég messze vannak az otthontól egy kultúrálisan eléggé eltérő környezetben.

2016. márc. 5. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!