Milyen eszközöket használhatok önvédelemre otthon ill. közterületen?
Közterületen amit a földön találsz ( kövek, botok, stb. ), gáz/paprika spray, gáz- riasztó pisztoly ( ha be van jelentve a rendőrségen ), 8cm-nél kisebb pengéjű kés.
Otthon amit találsz ( nagy kés, balta, üveg, stb. ), amit Közterületen használhatsz+gumi lövedékes pisztoly.
Viszont mindig figyelemben kell tartani az arányosság elvét.
Én évtizedek óta Budapest "legveszélyesebb" területén lakom, dolgozom és gyakran éjszaka járok haza, teljesen egyedül. Az önvédelemre az alábbi eszközök tökéletesen hatékonynak bizonyultak:
1. Udvarias beszéd
2. Udvarias viselkedés
3. Rendezett öltözet
4. Határozott lépések és mozdulatok
5. Kocsmák és ittas emberek kerülése
6. Kevés pénz a külső zsebben, amit azonnal odaadok a kéregetőnek, azzal, hogy sajnos csak ennyi van nálam, de ezt szívesen adom.
Soha semmilyen problémám nem volt, soha senki elöl nem kellett menekülnöm, soha nem ütött meg senki.
4# ez az egyik véglet. Én meg Miskolc mellett lakom és anno gimiben ok nélkül megkéseltek. Nem raboltak ki, nem is ismergek. Egy gyerek odalépett mögém miközben a wc előtt álltam ( a dolgom végeztem ), majd hátba szúrt.
Ez az utcán is megtörténhet. Kirabolnak, megtámadnak. Persze ritkán, de ha 10 000-ből csak 1 embert támadnak meg, és pont te vagy az az egy... hát igen, ilyenkor nem árt az elővigyázatosság.
Egyébként kérdező igen, megteheted hogy ráfújod a spray-t, majd az összes többit is. Bár egy paprika spray-ben ritkán van egy fújásnyira valónál több.
És javaslom a paprika sprayt. Az jobb, én is azt hordok magamnál. Vagy ha elmúltál 18 akkor gáz-riasztó pisztolyt. Annak is megvan az slrettentő ereje, mert ha előveszed nem látszik rajta, hogy igazi vagy csak gáz pisztoly-e.
1# voltam.
'Akármilyet. Kivéve ha zsidó vagy meleg a támadó, olyankor ugyanis nem szabad védekezni, mert megvádolnak antiszemitizmussal és 150 év múlva is fizethetik az ükunokáid a kárpótlást.'
Kac-kac. Ha megtámadnak, jogomban áll védekezni, olyan nincs, hogy x ellen nem tehetek semmit támadás esetén. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!