A 65 év felettiek miért utaznak ingyen?
Mert a Kádár korszakban nagyon kemény és hatékony munka folyt napi 20 órában, és senki nem garantált nekik élhető életet. Az államkassza azóta is tele van annak a kornak köszönhetően, szóval majdnem olyan mintha a jövőnkbe fektetnénk! Aki pedig esetleg családot tart el annak úgyis annyi kiadása van, mit észre se veszi, hogy a gyereknek még jegy/bérlet is kell...
(Irónia)
És a kisgyerekek?
És a vak kísérők?
Remélem eljutsz a nyugdíjig te béríró, és majd megtapasztalod amikor a te egész életes munkádat nézik semmibe és dobnának ki a kukába hogy szabaduljanak tőled.
Remélem mindenkivel szemben ilyen önző vagy.
"Sajnálod tőlük?"
Nem erről van szó. Egyszerűen nem igazságos, h a nyugdíjasnak ne kelljen fizetnie egy olyan SZOLGÁLTATÁSért, amiért mindenki másnak fizetnie kell: a diáknak, a munkanélkülinek, a GYES-en lévő anyukának, stb.
Max orvosi beutalóval utazhasson ingyen.
"Milyen károd származik belőle?"
Veszteséges a MÁV és kb az összes volántársaság, miközben a buszon sokszor még állóhely is alig van. A veszteséget az én adómból pótolják. Szóval a nyugdíjas se ingyen utazik, hanem én fizetem az ő jegyét is.
Azért mert akinek minimálbért adott az X5-ös BMW-vel szábuldozó kis-nagy vállalkozó, az most 63eFt nyugdíjat kap és ebből sajnos rezsire is alig futja.
Ja, az állam nincs eladósodva. A Svájci bankokban magyar magán számlákon 22000millárd-nak megfelelő összeg van, ami nem olyan nagy hír, csak akkor, ha összeveted a magyar állam adósságával. kb. 22000milliárd. Mondjuk ez, kb 2 éves adat, most nem tudom hol tartunk.
"Higgye el fiatalember, ha 50 forintot kellene fizetni egyikünk sem utazna!"
Ezt Édesapámnak mondta a buszon egy öreg bácsi olyan 10-12 éve. De lehet,hogy több.
Én nem sajnálom tőlük,de a diáknak annyi van amennyit a szülei adnak. Ha van miből.
Egy bérlet pedig akkor sem olcsó amikor én jártam suliba.
Az utazási papír már 20 éve is létezett. Orvos adja és a tb utalja vissza az összeget.
Mondjuk azt elképzelhetőnek tartom,hogy időközben megszűnt...
De én beszélgettem egy azóta nyugdíjas kollégával erről és arra jutottunk, hogy legyen vagy ingyen utazás vagy jogosítvány. Az utazás mellett tettük le a voksukat,mert ahogy Taki bácsi mondta " a tranzisztorok már...".
senki nem fizeti a nyugdijas jegyének az árát.nem a nyugdijasok utaztatása miatt veszteséges a társaság.egyébként sok sok europai országban is vannak léteznek ezek a kedvezmények-csak ott nem lehet az embereket mondvacsinált ostoba dolgokkal egymásnak ugrasztani.
ez magyar sajátosság-és kiválóan működik.
most a nyuggereket lehet utálni és lerugdosni a buszokról....csendesen roha.djanak meg.
az meg abszolut rendben van hogy az utolsó osztályvezető is egy amugy veszteséges vállalat munkatársaként-milliós prémiumot kap.igazgatók ennél nagyságrendekkel többet.
ja,hogy azokat nem látom,és nem ismerem?
a nyuggereket látom-na akkor gyerünk utálni.
pffffff....
faék egyszerűségű gondolkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!