Ha Horthy maga volt a Sátán, akkor a magyarországi zsidóság miért állított fel egy emlékművet megköszönve Horthynak, hogy védte őket?
(el lehet menni megnézni, ha jól emlékszem Egerben van)
"Ha Horthy maga volt a Sátán, akkor a magyarországi zsidóság miért állított fel egy emlékművet megköszönve Horthynak, hogy védte őket?"
Egyetértek azzal, hogy nem volt maga a Sátán, de az miért lenne érv, hogy a zsidók állítottak neki emlékművet, mikor jól tudjuk, hogy Herzl Tivadarnak, a "legveszélyesebb" és "leggonoszabb" ideológia megalkotójának is állítottak?
Mármint tőlem?
Én eddig azt hittem, hogy ön trollkodik.
Herzl Tivadarnak a palesztinok emeltettek emlékművet?
Vagyis az elkövezők vagy az áldozatok?
Horthy Miklósnak a zsidók emeltettek emlákművet.
Vagyis az elkövetők vagy az áldozatok?
Érzi a különbséget?
Ha Hitlernek az neonáci csoport szobrot emel akkor hitler zsidóbarát lesz? Vagy akkor lesz zsidóbarát ha egy zsinagóga emeltet szobrot neki?
Ugyanez igaz Herzlre is. Ha cionisták emeltetnek neki emlékművet akkor jó ember lesz? Vagy akkor lesz jó ha az áldozat (vagyis muszlimok) emeltetnek emlékművet?
A háború elvesztését nem igazán lehet felróni beki akkor, amikor azt nézzük, jó ember volt-e. Erre csak annyit mondanék, hogy a győztes nem mindig a jobb (Sztálin).
-
Az is biztos, hogy jót akart az országnak, viszont nem lehet nem beszélni a zsidótörvényekről. Szerintem az volt a legnagyobb hibája, hogy abban a hitben, hogy Hitler megjutalmazza Romániával szemben, vállalta a zsidók hátrányos megkülönböztetését, még ha a deportálás leállította is.
Én a magam részéről inkább pozitív személyiségnek tartom, de vitathatatlan, hogy elég ellentmondásos ember. Azért tartom pozitívnak, mert szerette a hazáját, és nem a választók bizalma, illetve a svájci bankszámlája érdekelte. Úgy egyáltalán a kormányzása szimpatikusabb akármelyik mai politikusénál. És most nem az intézkedéseire gondolok.
"Horthy Miklósnak a zsidók emeltettek emlákművet.
Vagyis az elkövetők vagy az áldozatok?"
Na vajon elkövető vagy az áldozat-e az aki munkanélküliséget, szegénységet szít, feldarabolja Európa legnagyszerűbb országát, testvérnépeket uszít egymásnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!