Akik minimális keresettel képesek bevállalni 3 gyereket, azok nem sajnálják, hogy tönkreteszik a gyerekeik életét?
Van egy ismerősöm,aki a párjával 25 éves sincs.Van egy gyerekük,de amint meghallották,hogy 10 millát lehet kapni ingyen,már terhes is lett a 2.-dal,és bevállalják a 3.at is utána.
Egyiknek sincs semmi végzettsége,érettségin kívül.
Gyárban dolgoznak.Már a mostani 1 gyereket sem tudják egyedül nevelni,a rokonok(nagymama,nagybácsi)vigyáznak a gyerekre,akik szintén dolgoznak.
Azon veszekednek,hogy hogy fizessék be a rezsit.
Arra nem gondolnak,hogy mi lesz a 3 gyerekkel,ha még a mostani 1ről is alig bírnak gondoskodni?
Aztán ha felnőnek mihez kezdenek?Semmi útravaló,tanulni nem fognak tudni.
Ők is olyan nyomorultak lesznek,mint a szüleik.
Látom félreértitek a kérdést.
Én nem nézem le azokat,akik gyárban dolgoznak.
Viszont 3 gyerek felneveléséhez elég jó egzisztencia szükséges.
Mint felvázoltam a kérdésben az adott fiatalokat,ők nem is akarnak ebből az állapotból tovább lépni.
Eddig nem akartak tanulni,több gyerekkel a nyakukban aztán végképp nem fognak.
Azt sem nézem le,aki az egész életét egy összeszerelő gyárban dolgozza le.De akkor minek vállal az ilyen ember sok gyereket?
Én megértem,ha valaki gyerekre vágyik,de minden áron,és minden áron sok gyerek?
Szerintem 3 gyereket az vállaljon,aki érez magában annyiambíciót,hogy fel is tudja őket nevelni,és olyan beosztásban dolgozik,ami nem minimálbér közeli.
Amúgy csak a saját gyerekeivel cseszik ki.
Mert 2 gyári munkásnak még 1 gyereket felnevelni is bőven megterhelő anyagilag.
Személy szerint én nem feltételeztem semmiféle kevélységet a részedről. Érthetően leírtad, hogy szerinted egy gyári munkásnak nem lehet elegendő anyagi egzisztenciája három vagy több felneveléséhez.
Rendkívül sok összetevős az egyenlet, de van rá példa (bár szükségszerűen kevés), hogy így is felnevelnek három gyereket "tisztességgel". Zárójelben, hiszen mindenkinek más a tisztességes. Minden tiszteletem azoké, akiknek így is sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!