Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi egy kommunikációs miniszter...

Mi egy kommunikációs miniszter feladata? (pontosan) Halvány fogalmam van róla, de pontos meghatározást nem tudok.

Figyelt kérdés

Készülő regényemhez kellene a pontos fogalma, a feladatok, amiket ő végez. Kérlek benneteket,ne hurrogjatok le, amiért nem tudom, meg, hogy "akkor minek írok ilyenről, ha nem tudom". Az már az én dolgom

Köszönöm szépen minden kedves válaszolónak is előre :)

2016. jan. 13. 16:57
 1/1 ConnectCare ***** válasza:

Jelenleg Magyarországon ilyen miniszteri tisztség nincs és én még nem hallottam róla, hogy valaha bárhol lett volna, de abból, hogy mit csinál egy miniszter ki lehet indulni.

A miniszter a kormány tagja és általában tartozik alá egy minisztérium, ami egy adott területért, ez esetben a kommunikációért felel. A miniszternek illetve minisztériumának az a feladata, hogy a törvényhozó szerv (pl. Országgyűlés) által meghozott jogszabályok gyakorlati érvényre jutását biztosítsa a neki kijelölt területen. Így ha ez egy normális ország, ahol mondjuk egy Országgyűlés dönt arról, hogy mindenkinek ingyen jár WiFi, akkor a kommunikációs miniszter illetve a minisztériuma lesz az, aki kidolgozza, hogy ezt hogy lehet megoldani, megrendeli a hálózatot, kijelöli, hogy milyen hatóság felügyelje az ingyen WiFi-t, kidolgozza a részletszabályokat stb.. Ha ez egy kevésbé jogállam, inkább mondjuk diktatúra, akkor lehet a kommunikációs minisztérium feladata pl. a propaganda terjesztése vagy a rossz hírek jó színben történő feltüntetése (közmédia kézivezérlése, "ellenséges" plakátok elbontatása stb.). Ha pedig mondjuk ez egy sarkköri állam a semmi közepén, akkor lehet a feladat pusztán az, hogy a világ többi részével tartsa fenn a kommunikációt. Az egész országfüggő.

Nem minden miniszternek van minisztériuma, vannak tárca nélküli miniszterek is, őket jellemzően egy konkrét fontosabb ügy felügyeletére jelölik ki. A feladata itt is lehet bármi.

2016. jan. 13. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!