Te vállalnál szolidaritást egy átfogó munkásfelkeléssel szemben Magyarországon a rossz megélhetés miatt?
pl minimálbér : nettó 70 körül, létminimum 80-85...
hol a maradék? Hozzá kell lopni?
vagy miért nem lettem informatikus és kit érdekel amúgyis a munkás megélhetése?
Természetesen igen.
Mindig nevetségesnek tartottam, amikor 20 ember kivonul egy hídhoz valamelyik nap és lezárják a forgalmat, mert ők tiltakoznak a korrupció ellen.
Az ilyen forgalomkorlátozásokkal meg pont azok napját cseszik tönkre, akiket egyébként meg akarnak nyerni maguknak, mert akadályozzák, hogy bemenjenek a munkahelyre vagy bevigye a gyereket oviba/suliba vagy bevásárolna az ember vagy valami. Semmi értelme, max. az autósok elküldik őket a bús píbe, aztán meg lehet hőbörögni, hogy a magyar lakosság nem állt mellénk a tüntetésben.
A Parlament elé kell vonulni, ott kell tüntetni. Oda kell láncolnia magát a 20 embernek valami szilárd tárgyhoz, teszem azt egy korláthoz és mindhalálig tartó akaraterővel kell végigvinni teszem azt egy éhségsztrájkot.
Tessék, hát nem szánalmasak?
Ezzel akarják leverni a Fideszt. Ennél azért többre van szükség a burzsujok letöréséhez.
A követelésem tiszta :
8 órás munkára adható minimális bér érje el a mindenkori létminimumot!
Tehát meg lehessen belőle élni!
Mert ez a fél fizetés rezsire másik fele élelemre megy, ha meg nincs lakásod maradhatsz maminál, ez nem tisztességes megélhetés...
Kérdező, ez a 80-85 ezer forint 1 főre vonatkozik.
Azért egy 4 fős családnak már rögtön vagy 320-330 ezer.
tehát 2015ben Európában nem jogos elvárás az hogy A MUNKÁMÉRT tisztességes fizetést adjanak, amiből megélni is meg lehet?
Vicc...
Ja értem, szóval a munkámért én nem érdemlek meg olyan fizetést amiből európai módon meg lehet élni.
A meló csak hobbi, abból megélni nem lehet. Isten hozott Kelet-Európában...
Neked ízlene a feudalizmus is ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!