Szerintetek mi lesz a vége ennek a szegénységnek?
Én azt látom,hogy az emberek többsége el van keseredve.
Nem jó a közhangulat.A fiataloknak nincs jövőképe.Évről-évre élnek.Nem terveznek hosszú távra.
Az emberek annyira szegények,hogy már semmi társadalmi,társasági életet nem élnek,csak dolgoznak,és azon filóznak,hogy melyik akciós terméket vegyék meg a boltban,vagy melyik számlát fizessék be előbb.
Ez a hatalmas vagyonkülönbség meddig tartható?
Mennyire lesz mentálisan beteg a társadalom,ha az emberek többsége szegényedik,céltalanul él?
Nem tudom miért hoztad fel a képzettséget.
Ismerek szakmunkást is,aki havi 400-at keres,és diplomást is,aki 120-at.
keress 5ször többet,de ne 20szor többet!
Fel kellene fogni,hogy senki munkája nem ér 20szor többet,még 5ször többet sem,mint másé.
Az a baj,ha 50szer vagy 100szor többet keresnél,akkor is ezt szajkóznád.Fogd fel,hogy többszörös suínvonalon élsz,mint amennyit a társadalom elbír!
Az a baj,hogy a 32 ember helyett nem fogsz 32 gyereket vállalni.
Nem fogod befizetni az ő számláikat,ha ők nem tudják.
De,ha a te fizetésed csökkenne valamivel,akkor talán a többiek jobban élhetnének egy kicsivel.
És lemondanál egy kis luxusról,és évente 5 helyett,csak 4szer mennél luxusnyaralni,azért,hogy mások legalább a számláikat betudják fizetni.
Nem bírod felfogni,hogy az arányokkal van a baj.
Mellesleg nem lehet mindenki vezető.Ez nem csak tanulás kérdése,hanem rátermettségé is.Vannak dolgok,amik nem taníthatóak.
De akkor most mindenki dögöljön meg,aki nem vezető?Csak nekik jár a normális élet?
Az a baj,hogy fel sem tudod fogni mások mennyiből élnek,mert a luxus életed elvakított.
A kevesebb néha több.
" Ő 16 évesen úgy döntött, piálni és bulizni fog, míg én tanultam."
Tessék a demagógia
Te is tudod,hogy nem egyformák az esélyek.
"Egy kecseg vagyok, mert a 2 gyerekes apát engedem otthon maradni az ünnepek alatt míg őt berendelem. "
Igen,az vagy.
Miért kellene egy gyermektelennek többet dolgoznia a családosnál,ha nem akar?
Na látod pont ez az,amit az ember választ!Család vagy nem család!
Azt,hogy hová születünk,milyenek a lehetőségeink,nem mi választjuk.
Ha valaki gyereket akar,oké.De utána ne akarjon előjogokat a munkahelyen.
Nagyon sokan választanak a karrier és a család között.
Ha valaki a kettőt akarja egyszerre,akkor vállalja is az elvárásokat,ne akarjon kibújni,hogy neki családja van.
Mondta neki valaki,hogy vállaljon gyereket?
Nem.
Mindenki munkája annyit ér amennyit fizetnék érte, persze ez a versenyszférára igaz elsősorban.
Van aki a tudásával igen is 5x 10x 20x vagy még többször annyi értéket teremt mint pl. egy szakmunkás.
Ilyen emberektől én nem sajnálom a pénzt és nem is az ő zsebükből kéne megoldani mások problémáját. Az egyszeri ember is élhet jól, lásd nyugat, csak mi még nem tartunk ott a fene jó szocializmus miatt...
Kérdező sötétebb vagy mint az éjszaka. Kezd unalmas lenni hogy az egész mondanivalód az hogy "köcsög gazdagok".
De hát az átlag proli már csak ilyen, van 1000+1 oka arra hogy ő miért nélkülözik, bezzeg tenni nem tesz semmit a változásért. Ez a legprimitívebb gondolkodás, hogy nem azt nézi a csórója hogy hogyan juthatna fentebb...nem...ő azt nézi hogy hogyan lehetne lehúzni azt aki feljutott.
Tipikus magyar gondolkodás amit az előző rendszer beléjük nevelt, hogy igaz hogy nekem szar, de legalább a másiknak is az.
"Pont az erősen szocializmusra hajazó felfogás miatt vagyunk ebben a helyzetben."
Nem. Erősen szocializmusra hajazó felfogás Norvégiában meg Svédországban van.
Nem hinném, hogy nálunk is olyan jólét van, mint ott.
"keress 5ször többet,de ne 20szor többet!
Fel kellene fogni,hogy senki munkája nem ér 20szor többet,még 5ször többet sem,mint másé."
Ez így igaz, a kérdező fején találta a szöget.
Nem a többletkeresettel van a baj. Azzal van a baj, hogy egyesek nem néhányszor annyit keresnek, mint az átlagemberek, hanem akár milliószor annyi pénzük van.
Persze, a magyaroktól, mint putris, balkáni néptől, nem lehet elvárni, hogy fejlett, nyugat-európai módon gondolkodjanak, ahol például teljesen természetes a többkulcsos adórendszer.
Itt el kell taposni azt, aki lejjebb van, mint mi és élvezni kell, ahogy szenved, miközben a bakancsunk a fején van. Ez Magyarország, ez maga a Balkán és Kelet-Európa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!