Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A szlovákiai magyarság többség...

A szlovákiai magyarság többsége vajon megszavazná ma a magyarlakta területek visszacsatolását Magyarországhoz?

Figyelt kérdés

2015. dec. 10. 09:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

"Itt nőttem fel. Ide szoktam. Jó itt nekem."

Hol?

2015. dec. 10. 23:50
 12/21 anonim ***** válasza:
Szlovákiában.
2015. dec. 11. 09:36
 13/21 anonim ***** válasza:
6%

"Szlovákiában."

Az micsoda? Hol van?

2015. dec. 11. 10:33
 14/21 anonim ***** válasza:
Előveszel egy térképet,vagy beiratkozol Földrajzórára. Ott ha figyelsz körbeírjákmmad az elhelyezkedését. Talána történelméről is tanulsz valamit a saját hazádéval együtt.
2015. dec. 12. 09:19
 15/21 anonim ***** válasza:

Rémlik valami. Valahol Középfölde és Narnia között lehet.

A lakosai tündék, törpök, emberek és orkok.

Jól mondom?

2015. dec. 12. 10:44
 16/21 anonim válasza:
67%
Nem rossz dolog itt élni. Legalább alpból megtanulok még egy plusz nylevet , sőt kettőt hiszen a cseh nyelv nagyon hasonlít a szlovákhoz:)
2015. dec. 12. 13:04
 17/21 anonim ***** válasza:
70%

Előbb gondolkodjunk el rajta részletesen, mielőtt megválaszolnánk, szedjük össze az érveket az mellett, hogy elszakadjanak és az mellett, hogy Szlovákia részei maradjanak:

-Az elszakadásuk az eltérő nyelvük és kultúrájuk miatt menne végbe.

-A maradásuk viszont azzal lenne indokolva, hogy Szlovákiában jobb a gazdasági helyzet, mint Magyarországon, másodjára már több évtizede elnyomják őket ezért nyilvánvalóan szavazni se mennének el.

Egyrészt szerintem a szlovákiai magyarok nagyjából 1 millióan vannak a fent említett szlovákosító politika miatt, ezért nem mennek el szavazni se, mert valamilyen szinten megvannak félemlítve és minek most nekik egy újabb felvidéki konfliktus.Az a kérdés, hogy mekkora a nemzeti tudatuk a déli területeken élőknek és mennyire akarnak visszajönni.

.....lehet,hogy egyszer visszatér a felvidék, de az nem most lesz a valószínűség és esélyek miatt.

2015. dec. 13. 10:37
 18/21 anonim ***** válasza:
63%
Szlovákiában élet, erősen magyar öntudattal rendelkezem. Ennek ellenére nemmel szavaznék. Nem csak azért, mert Szlovákiának jobb a gazdasági helyzete. Az emberek mentalitása is más. Három évig éltem Magyarországon, alig vártam, hogy haza jöhessek (Dél-Szlovákiába). Egyszerűen élhetőbb országnak tartom. És nem, nem vagyok megfélemlítve.
2015. dec. 13. 20:12
 19/21 anonim ***** válasza:

Ha szabad kérdeznem, hol laktál és milyen az a más mentalitás?

Mert amúgy Magyarországon is eléggé más a mentalitás keleten és nyugaton, vidéken és Budapesten, sőt Budán meg Pesten is.

2015. dec. 13. 20:27
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

"Ha szabad kérdeznem, hol laktál és milyen az a más mentalitás?

Mert amúgy Magyarországon is eléggé más a mentalitás keleten és nyugaton, vidéken és Budapesten, sőt Budán meg Pesten is."

Nem vonom kétségbe, ez nyilván minden országban, régióban így van. A szlovákiai magyarságon belül is lényeges különbségek vannak pl. a palócok és a csallóköziek közt. De úgy gondolom, az is tagadhatatlan, hogy mivel az elszakított területek magyar lakossága közel 100 éve más államkeretek és viszonyok közt él, sajátos mentalitás jellemzi a kisebbségi magyarokat. Sok erdélyi, vajdasági és kárpátaljai ismerősöm van, ők is "különböznek" tőlünk, felvidékiektől és a magyarországi magyaroktól is. Ezzel nem szeretnék vitát generálni, nincs ebben semmi rossz, mi több, teljesen természetesnek tartom. Egy évig éltem Budapesten, aztán Debrecen és Szeged környékén. Igazad van, érezhető volt a különbség. Semmiképp nem negatív megjegyzésnek szánom azt, hogy számomra szimpatikusabb a felvidéki magyar mentalitás, egyszerűen csak közelebb áll hozzám.

A kérdés kapcsán viszont vegyük figyelembe azt is, hogy az asszimilációnak és az országon belüli migrációnak köszönhetően Dél-Szlovákiában nincsenek tiszta, 100% magyar települések és egy hipotetikus népszavazás esetén nyilván nem lehetne nemzetiség alapján kizárnia szavazásból az érintett terüeten élő szlovákokat sem.

2015. dec. 14. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!