Titkos adatgyujtesre szolgal a Facebook es Google az amerikai hirszerzes szamara?
A Wikileaks alapitoja, Julien Assagne allitja ezt egy video-interjuban. O mar csak tudja, ugyhogy ehhez nem fer ketseg.
Az alneven nyitott FB fiok vedelmet jelent nemi vedelmet ez ugyben?
Hát, ha jobban belegondolok én borzasztóan nagy fenyegetést jelenthetek az USA számára, mint magyar tucatpolgár... lehet az én adataimat már elemzik is... :D
Biztos vannak emberek akikről számukra értékes infót is le tudnak így halászni, de szerintem a facebookozók 98%-a érdektelen számukra.
Na és milyen adatokat gyűjtenek rólad?
Gondolom nagyon érdekli őket, hogy Tóth Dezső Máriapócson húslevest ebédel vasárnap délben.
Egy egész cíjájé osztály azt figyeli, hogy csak úgy szürcsöl a mocsok.
Már a romagyilkosságok idején is ezzel próbálkoztak.
Szépen leszűkítették a kört az által, hogy nézegették a képeket meg ki mekkora náci.
Szal ez így van.
Véleményem szerint naivitás lenne azt hinni, hogy valamelyik kormányzati szerv ne tudna egy perc alatt kideríteni a facebook-on (többek közt) keresztül mindent valakiről...
-- Akik nagyba adják itt a „szkeptikusokat” azok nem hallottam a Felhőről?
() Adataink megadása után lehetőségünk van családtagjainkat, barátainkat, osztálytársakat, stb. ismerősnek jelölni, vagyis közösségi hálózatunk virtuális vázlatát létrehozni. (Itt tessék utánanézni Barabási Albert László híres könyvének).
() Akik szerint ezek a dolgok csak paranoiás emberek agyszüleményei azoknak ajánlom a következő megtörtént esetek tanulmányozását:
* Izraelben a Sin Bét belbiztonsági szolgálat emberei a Ben Gurion repülőtéren a gyanúsnak ítélt turistáktól hozzáférést kértek Facebook-fiókjukhoz és internetes levelezésükhöz, és ha azok megtagadták ezt, akkor nem utazhattak be az országba:
* Az On Device Research adatai szerint a 16-34 évesek között tízből egy már elbukott állásinterjún facebookos, twitteres, pinterestes tevékenysége miatt. A Cnet egy 24 éves középiskolai tanár esetét mutatja be példaként, Ashely Payne egy olyan fotót tett fel magáról Facebookra, amelyen egy korsó sört és egy pohár vörösbort tart a kezében. Egy szülői panasz nyomán az iskola vezetése felszólította, hogy mondjon fel, vagy kirúgják. Felmondott:
* Hat hónap börtönt kapott az a palesztin férfi, aki lájkolt a Facebookon egy, a Palesztin Hatóság tisztviselőjét kritizáló bejegyzést. A 29 éves nablusi Anasz Iszmail rágalmazás és becsületsértés vádjában találta bűnösnek a bíróság:
* Az amerikai munkaadók 37 százaléka ellenőrzi a hozzájuk jelentkező álláskeresőket a közösségi oldalakon. A cég 3 évvel ezelőtti vizsgálatában még a munkáltatók fele lecsekkolta az álláskeresőket.A közelmúltban jelentős felháborodást keltett, hogy egyes munkaadók állítólag elkérik jelentkezőik jelszavát, hogy azok közösségi oldalain „belső ellenőrzést” végezhessenek. Ez a gyakorlat sérti az álláskeresők jogait, azt azonban bármely munkaadó nyugodt szívvel megteheti, hogy külső szemlélőként néz utána jelentkezője közösségi aktivitásának:
* Telefonszámokat lop a Facebook:
"A biztonsági szakértők felfedezték, hogy az (Facebook) alkalmazás első indításakor, még a bejelentkezés előtt elküldi a mobilhoz tartozó telefonszámot a cég szervereire. Ebbe a felhasználónak semmilyen beleszólása nincs, nem kell megadnia kézzel a számot, nem kell bejelentkeznie, sőt még Facebook-fiók nélkül is megtörténik mindez.":
* A felhasználók személyes adatait továbbadják/eladják magáncégeknek:
* A weboldalalakon elhelyezett (beágyazott) Like gomb alkalmas arra hogy kövesse és naplózza a felhasználó internetes szörfözését, még akkor is ha nincs regisztrálva a Facebookra:
* A Facebook azokat a személyeket is nyilvántartja és mások profilja, valamint internetes keresések révén adatokat gyűjt róluk, akik nem regisztráltak az oldalon. Erre részleges bizonyíték, hogy amikor valaki regisztrál az oldalon, a szolgáltató automatikusan megnevez néhányat az ismerősei közül.
Egy kis adalék a drámai hangulat fokozása érdekében:
Továbbá megjegyzem, hogy egyszer én is tettem fel hasonló jellegű kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__7..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!