Várható Magyarországon a közeljövőben forradalom a rossz megélhetés miatt?
Durva, akkor már értem az ukrán mekis miért 40 dolláért dolgozik havonta!
Nem szeretem én ezt a piac nevezetű dolgot..
"Nem szeretem én ezt a piac nevezetű dolgot.."
Figyi, ha nekem van 100 forintom egy vállalkozás működtetésére, akkor nem tudok az alkalmazottamnak 110-et fizetni, de még 40 is irreális lenne, mert veszteséget termelnék. Ha Németországban ugyanerre van 400 forintom, akkor viszont már lehet, hogy neked is tudok adni belőle 80-at, mert ha nem kapod meg, akkor elmész oda dolgozni, ahol megadják. Ukrajnában ugyanezt képzeld el 50 forint ráfordítással. Ennél egyszerűbben tényleg nem tudom már elmondani.
De Nyugaton egy csomó minden nem is kerül 3-4 szer annyiba mint nálunk, a bérek mégis 3-4 szer annyik.
Hogy is van ez akkor?
Hogy termelik ki a béreket akkor?
"Hogy termelik ki a béreket akkor?"
Mert nagyobb erteket allitanak elo. De mar ezt is vegigragtuk.
AKkor Norvégiában még nagyobb értékeket állítanak elő mint pl Németországban?
Dániában is?
Mert ezeken a helyeken a minimálbér is 15 meg 13 euró óránként.
nem tudom milyen berek vannak Norvegiaban vagy Daniaban, a minimalbert sem ismerem, de gyanitom hogy a te adataid sem pontosak (biztos hallottad valamelyik masik mekis sractol)
A minimalber nagysaga egyebkent politikai dontes.
Norvegiaban egyebkent az egy fore eso GDP majdnem 50%kal magasabb mint Nemetorszagban.
Dániában pl 13 euró körül van a betanított munkák órabére.
Brutális!
Németországban meg 8 eurókért szívnak...
"Dániában pl 13 euró körül van a betanított munkák órabére. "
Nem jelent semmit, nem ismered az arakat, az elvonasokat.
Biztos lehetsz benne hogy nem elnek sokkal jobban ebbol mint Nemetorszagban, ahol magasak a berek ott az arak is magasag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!