Miét dőlnek be sokan a kamu, pánikkeltő híreknek?
Most az kering a facebookon, hogy az IS megfenyegetett több magyar várost is. Természetesen a hírben semmi konkrét nincs ( még városnevek se, csak egy térkép X-ekkel), és csak akkor lehet megnézni, ha valaki megosztja. (a megosztás gomb mellett el lehetett olvasni azt a negyed oldalas kis cikket)
Erről egy darab forrás nincs, direkt rákerestem, semmi.
Miért nem gondolkodik sok ember? Nem veszik észre, hogy az ilyen hírek mind kitalációk, kamuk, pánikkeltésre valók csak, és még normális forrás sincs? Már ha meg van adva forrás.
Ráadásul ilyen honlapot, mint amin a hír van, én is összedobok fél óra alatt.
Miért nem gondolkodik sok ember?
én az összes ilyen oldal bejegyzeseit elrejtem. de nyilván vannak mindig ujak.. ha ugyanaz az ismerősöm osztja meg állandóan az ilyeneket , akkor az ő bejegyzeseit tiltom le. de ha távolabbi ismerős, le is törlöm.
szerintem az emberek kis százaléka nem veszi észre, hogy ezek kamuk. általában +40es korosztalynal vettem észre.
a 15-20evesek rutinbol rá se mennek olyanra ahol előbb meg kell osztani utána láthatod.
de ezeknél alapbol figyelem felhivo cim van, és blogspot. hu is ott virít.. nyilván nem hiteles forrás
Elképeztő mértékben megnőtt a - bocsi a kifejezésért, de nem találok jobbat - "koca" netezők száma. Olyanok, akik csak a fészbúúkot olvassák és ott is csak a cikkek kezdőlapon megjelenő címeit. Épp a minap futottam bele egy ilyenbe, a cikk kikapott egy mondatot (Szilágyi János szerint le kell sittelni minden beteget) és már ömlött is a fröcsögés kommentekben. A hír pedig az volt, hogy a börtönben jobb a kaja, mint a kórházakban, erre mondta keserves viccként Szilágyi a fentit. Senki nem olvas utána egy-egy ilyen cikknek, osztogatják ezerrel és néha még azt se veszik észre, hogy az FB visszatekintőjéből való, több éves, azóta már bőven megcáfolt, kiderült, megoldott eset.
És ha megkérdezed/megkérdezzük, hogy mért nem gondolkodtok el előbb, az a válasz, hogy "de hát a Facebookon volt és ott minden igaz." Ja! Pont mint a rendszer váltás után a Kacsa Magazin hírei. Ez a helyzet, a totális és tömeges elbutulás korát éljük. Elhiszed, hogy van aki még azt a vicces megjegyzésemet se fogta, hogy a "gugli a barátod"? Hogy fogalmuk nincs a Wikipédiáról? Csak a "fész"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!