Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tényleg szükség van ennyi...

Tényleg szükség van ennyi szociális kiadásra?

Figyelt kérdés

Az a tapasztalatom,hogy jelenleg 1 ember többfelől támogatva van.

Pl egy kismama aki gyed-en van,ami ugye szociális ellátás,kedvezményes kismama bérletet vásárolhat,holott a gyerekek 6 éves korig díjtalanul utazhatnak.Az után is a gyereknek 50%-os diákjeggyel utazhat.Ha bajban vannak,mondjuk beteg a gyermek,akkor kapnak közgyógyot,emelt családit,ovitérítés mentességet,ingyentankönyvet utiköltséget,ha orvoshoz mennek.Ha 3 gyerek van akkor,kaphat anyaságit,adókedvezményeket,ja nagycsaládos jegyet a buszon.Eddig szocpolt is,most már nem.Gyermeknevelési támogatást,rendszeres gyermekvédelmi támogatást,lakhatási támogatást.Adóvisszatérítést a lakáskölcsönből.

Emelt családit miért kapnak,milyen költségekre,ha ezentúl az ovi,suli, gyszer ,utiköltség is ingyen van?

De,hogy magam alatt is vágjam a fát.

Apukám rokkantnyugdíjas volt,daganat miatt.Mikor más okból amputálták a lábát,kapott plusz 25000 ft-t a nyugdíjára.Minek,milyen költségekre,amikor egyből járt hozzá a közgyógy,ingyenes segédeszközök,tolókocsi is ingyen?Ja és természetesen anyukámnak 25000 ápolási díj.Kaptak plusz havi 50000-ret és még az is ingyenes lett amiért eddig fizetniük kellett.

Vagy itt van még a nyugdíjasok,ingyenutazása,támogatott gyszer,ami legtöbbször szintén közgyógyra megy,ha rossz a látása,márpedig melyik 70 évesnek nem rossz,akkor szintén kap a nyugdíjára fogytékossági kiegészítést.Ha krónikus betegségük van pl diabétes akkor azokra alapból ingyenes a drága inzuli,a tesztcsíkok.Ha orvoshoz utazik szintén ingyenszállítás,vagy költségtérítés.

Szóval nekem nagyon úgy tűnik,hogy kis hazánkban mindenki valamilyen szociális ellátásból él.Nem lehetne valahogy ezt egyszerűbben kitalálni?

Minden ország ennyire túlbonyolítja?

2010. márc. 16. 12:15
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ja és mellesleg látod,pont ez a gondom,bonyolult,mégsem igazságos a szociális rendszer.Ti nem kaptatok támogatást a szemüvegre,apukám meg kapott egy 140000 ft-s tolókocsit ingyen.Használta vagy 4 hónapig...
2010. márc. 16. 12:37
 12/18 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés. Valamiféle csökkentésre szükség lenne, de hogy is mondjam, nem igazán tetszenek az eddigi lépések, és szerintem pont nem attól a kevés nyugdíjastól kéne sajnálni a pénzt, akinek kádár alatt nem csak munkahelye, hanem munkája is volt. El kell dönteni, hogy gazdaságossági alapon hagyjuk e megdögleni az embereket. Én nem támogatnám.
2010. márc. 16. 12:40
 13/18 A kérdező kommentje:
Vagy pl az anyósomnak a diabéteszére ingyen van a tesztcsík,meg van szabva mennyi jár neki minden hónapban a közgyógyra.Hát kb 250000 ft értékű lejárt tesztcsík van felhasználatlanul felakasztva a kamrában.Ha nem ingyen lenne,biztos jobban meggondolná,hogy mennyit vált ki.Kapna plusz 20000 ret a nyugdíjra aztán semmi mást,gazdálkodja ki magának a gyógyszert ebből.Biztos nem lenne ilyen felelőtlen.
2010. márc. 16. 12:42
 14/18 anonim ***** válasza:
Na és engem ki a franc támogat cukorbetegen, lisztérzékenyen, a kutya sem. A lisztérzékeny diétám piszok drága! Közgyógyot nem kapok, hat doboz tesztcsíkom 3600 forint, téritéssel, de ki fizeti ki nekem a 700 forintos kenyeremet, mert mást nem ehetek. Én nem kapok semmit, mégsem azt nézem ki mennyit kap! Tudod vannak, akik nagyon jól tudnak síránkozni, én úgylátszik nem!
2010. márc. 16. 12:50
 15/18 A kérdező kommentje:

Utolsónak.Ez az látod bonyolult,mégsem igazságos.Más meg dobálja ki a támogatott gyszereit szatyorszám...

Ez a bajom.

2010. márc. 16. 12:52
 16/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Látom, téged nagyon bánt ez a pazarlás és teljesen igazad van. Valahogy fentről kellene jobban igazgatni ezt a rendszert. A "szemüveges" voltam.
2010. márc. 16. 13:31
 17/18 A kérdező kommentje:

Nagyon zavar.Súlyosan terhelik a béreket adókkal,és járulékokkal,aztán azt gyakorlatilag egy rossz rendszer szerint visszaosztják.Így úgy tűnik,hogy állambácsi senkit nem hagy cserben,de csak tűnik.Nem ismerek a környezetemben családot,aki nem kapna valamilyen támogatást.

Még én is kapok.Próba cseresznye alapon beadtam egy gyermeknevelési támogatára irányuló igényt a hivatalunkba.Érdekes módon én megkaptam a barátnőm nem,pedig nekem sem lakáshitelem,sem akkora rezsim nincs.

De az igénylő lapon nem szerepelt olyan kérdés,hogy mennyi a család rendszeres kiadása,vagy hitele.Pedig szerintem fontos lenne.Én biztos szívhezszólóbb indoklást írtam.

2010. márc. 16. 13:45
 18/18 anonim ***** válasza:
Ez jó, ezt én is megpróbálom! Tudnék belőle új szemcsiket venni. XD XD
2010. márc. 16. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!