Tényleg szükség van ennyi szociális kiadásra?
Az a tapasztalatom,hogy jelenleg 1 ember többfelől támogatva van.
Pl egy kismama aki gyed-en van,ami ugye szociális ellátás,kedvezményes kismama bérletet vásárolhat,holott a gyerekek 6 éves korig díjtalanul utazhatnak.Az után is a gyereknek 50%-os diákjeggyel utazhat.Ha bajban vannak,mondjuk beteg a gyermek,akkor kapnak közgyógyot,emelt családit,ovitérítés mentességet,ingyentankönyvet utiköltséget,ha orvoshoz mennek.Ha 3 gyerek van akkor,kaphat anyaságit,adókedvezményeket,ja nagycsaládos jegyet a buszon.Eddig szocpolt is,most már nem.Gyermeknevelési támogatást,rendszeres gyermekvédelmi támogatást,lakhatási támogatást.Adóvisszatérítést a lakáskölcsönből.
Emelt családit miért kapnak,milyen költségekre,ha ezentúl az ovi,suli, gyszer ,utiköltség is ingyen van?
De,hogy magam alatt is vágjam a fát.
Apukám rokkantnyugdíjas volt,daganat miatt.Mikor más okból amputálták a lábát,kapott plusz 25000 ft-t a nyugdíjára.Minek,milyen költségekre,amikor egyből járt hozzá a közgyógy,ingyenes segédeszközök,tolókocsi is ingyen?Ja és természetesen anyukámnak 25000 ápolási díj.Kaptak plusz havi 50000-ret és még az is ingyenes lett amiért eddig fizetniük kellett.
Vagy itt van még a nyugdíjasok,ingyenutazása,támogatott gyszer,ami legtöbbször szintén közgyógyra megy,ha rossz a látása,márpedig melyik 70 évesnek nem rossz,akkor szintén kap a nyugdíjára fogytékossági kiegészítést.Ha krónikus betegségük van pl diabétes akkor azokra alapból ingyenes a drága inzuli,a tesztcsíkok.Ha orvoshoz utazik szintén ingyenszállítás,vagy költségtérítés.
Szóval nekem nagyon úgy tűnik,hogy kis hazánkban mindenki valamilyen szociális ellátásból él.Nem lehetne valahogy ezt egyszerűbben kitalálni?
Minden ország ennyire túlbonyolítja?
Utolsónak.Ez az látod bonyolult,mégsem igazságos.Más meg dobálja ki a támogatott gyszereit szatyorszám...
Ez a bajom.
Nagyon zavar.Súlyosan terhelik a béreket adókkal,és járulékokkal,aztán azt gyakorlatilag egy rossz rendszer szerint visszaosztják.Így úgy tűnik,hogy állambácsi senkit nem hagy cserben,de csak tűnik.Nem ismerek a környezetemben családot,aki nem kapna valamilyen támogatást.
Még én is kapok.Próba cseresznye alapon beadtam egy gyermeknevelési támogatára irányuló igényt a hivatalunkba.Érdekes módon én megkaptam a barátnőm nem,pedig nekem sem lakáshitelem,sem akkora rezsim nincs.
De az igénylő lapon nem szerepelt olyan kérdés,hogy mennyi a család rendszeres kiadása,vagy hitele.Pedig szerintem fontos lenne.Én biztos szívhezszólóbb indoklást írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!