Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Sok menekült miért ilyen...

Sok menekült miért ilyen hálátlan és pofátlan?

Figyelt kérdés

Nem provokálásnak szánom a kérdést, és nem is vitát akarok.

De egyszerűen nem értem.

Jönnek, kapnak sok támogató csoporttól ételt, italt, ruhát, és a nagy részüket elszórják, eldobják. Szemetelnek, volt kép, hogy a buszba ürített valaki, stb.

Amikor gyalog mentek, egy csoportot elvittek a határig. Utána már szabályosan követelték, hogy nekik is hozzanak buszt, mert ők nem akarnak gyalogolni.

Volt olyan lázadás menekülttáborokban, hogy nem tetszett az ellátás, a kaja, stb, emiatt fellázadtak.

Nem akarok ítélkezni, de szerintem ez iszonyú hálátlanság.

Volt egy videó, ahol magyar rendőrök ásványvizet osztogattak nekik, ők meg csak úgy arrébb rúgták.

Miért ilyenek ezek a menekültek? El nem hiszem, hogy ilyen az alaptermészetük, mert Szíria nem volt egy olyan rossz ország a háború előtt.

Miért van ez? vagy ez egyáltalán nem általános a menekültek között?

2015. szept. 8. 20:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
49%
Azért elég sokat elmond a magyar emberről is, hogy az összes menekültet valami primitív vadállatnak látja, holott ők is dolgozó, tanuló, boldogan élő emberek voltak egykor.
2015. szept. 8. 22:57
 12/14 anonim ***** válasza:
44%
A médiával vigyázzatok,manipuláció, meg nem mindegy, mit hogy kommentalnak! Amúgy meg ébredjetek már fel! Magyarország azért erőlteti a regisztrációt, mert a németek mondták nekik!A politikusok nem a magyar emberek érdekeit képviselik.....!
2015. szept. 8. 23:01
 13/14 anonim ***** válasza:
50%

"a nagy részüket elszórják, eldobják"

Ez nem igaz. Tényleg volt rá példa, de általánosságban nem így van. Nagyon-nagyon hálásak tudnak lenni az élelemért.

"Szemetelnek"

Többnyire csak akkor, ha nincs megfelelő számú szemetes a környéken, ill. takarítóeszköz. Volt, hogy rendbe rakták az egész János Pál pápa teret, ill. pár napja meg a Keletiben söprögettek, amikor vittek nekik seprűket.

"volt kép, hogy a buszba ürített valaki"

Természetesen nekem sem "tetszik" az ilyesmi. De állítólag abban a buszban nem volt wc. Ez több órás út esetén nagy probléma. Amilyen helyzetben pedig voltak előtte, gondolom, nem mert szólni az a szerencsétlen ember a sofőrnek, hogy álljon meg valahol. (Amúgy sem valószínű, hogy a sofőr értette volna, mit akar...)

"Utána már szabályosan követelték, hogy nekik is hozzanak buszt, mert ők nem akarnak gyalogolni."

Te nem ezt tetted volna hasonló helyzetben?

"Volt olyan lázadás menekülttáborokban, hogy nem tetszett az ellátás, a kaja, stb, emiatt fellázadtak."

Neked sem tetszene szerintem, ha egy ilyen táborba bekerülve azt tapasztalnád, hogy háromszor annyian vagytok, mint ahányan elfértek... Már itt kezdődik...

"Volt egy videó, ahol magyar rendőrök ásványvizet osztogattak nekik, ők meg csak úgy arrébb rúgták."

Akkor épp "sztrájkoltak": nem akartak sem enni, sem inni.

És nagyon fontos, hogy ez csak egy kisebb csoport volt, nem úgy általában mindenki.

"vagy ez egyáltalán nem általános a menekültek között?"

Nem bizony.

2015. szept. 9. 07:24
 14/14 anonim ***** válasza:
64%

Le leszek pontozva, de én ezt a hálátlanságot valamilyen szinten megértem.

Nem elég, hogy vándorolniuk kell az országukból, nem elég, hogy az embercsempészek is jól átverik, lehúzzák őket, de még az adott ország is beléjük rúg, ahol áthaladnak, és ez leginkább Magyarországra érvényes. Így én nem csodálkozok, hogy náluk is betelik egyszer a pohár. Ezeknek egyáltalán nem céljuk Magyarország, senki sem akar közülük itt maradni, azonnal mennének is tovább, mint Szerbiából vagy Macedóniából, erre nálunk a rendőrség csak úgy összefogdossa őket, és viszik táborokba. Most így belegondolva én is marha dühös lennék, ha megvenném a jegyet vagy akármit magamnak és a családnak a vonatra, erre nem engednek felszállni, hanem visznek táborba.

A regisztrációra is pont emiatt nem hajlandóak, mert félnek, hogy ha itt regisztrálnak, akkor ide toloncolják vissza őket, ha nem kapnának Németországban vagy máshol menekültstátuszt.

Osztrák és német újságokat, és elemzéseket olvasva azért világossá válik, hogy miért dobálják el ezeket: Rengeteg segítő van, ez tény, viszont ezek az adományok felhalmozódnak, és eléggé egyenlőtlenül oszlanak el a menekültek között. Ausztriában Traiskirchenben is volt olyan, hogy egy menekült 5-ször kapott olyat, amire alapba nem is volt szüksége, így persze, hogy a kukában landol, vagy annyi kaját kapnak, amit egyszerre nem bírnak megenni, vinni nem tudják, mert megromlik, így kidobják.

Valamint a bizalmatlanság is rátesz egy lapáttal, hisz úton-útfélen átverték őket. A magyar taxisok is bűnösek, ők is átverik a menekülteket, jól lehúzzák őket.

Természetesen nem akarom a menekülteket ennyire védeni, mert én sem értek egyet sok mindennel, amit csinálnak, de az ilyen viselkedésnek oka van. Szerbiában 20 ember kb megdobált kővel egy magyar vonatot, a többi menekült leállította őket. Ők sem rossz emberek alapba (már aki), de én sem bíznék semmiben, ha folyton átvernének.

2015. szept. 9. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!