Bemutathatnak egy ilyen történetet az iparművészeti egyetemen?
Egy ismerősöm az iparművészeti egyetemre (mome) jár, azt mondta, hogy egy "design alapok" nevű kurzuson (ahol szó volt a szabadkőművességről is például (afféle bemutató előadás)) A tanszékvezető levetített egy videot erről az emberről, ahogy a rendőrség elviszi, és elmesélte a történetet, hozzátett valami olyasmit, hogy vigyázni kell nagyon arra, hogy mit mondunk.
Levetített egy videot arról (felvételt) hogy mit is mondott a fickó, azt hiszem valami olyasmit mondott a két lánynak, hogy meg kellett volna halniuk a rokonaiknak a holokausztban.
Na a lényeg, hogy a tanár azt mondta, hogy a tervező számára itt ért véget a divat világa.
Az ismerősöm mivel keresztény, az előadást burkolt fenyegetésként élte meg. Egyáltalán mennyire korrekt ilyeneket, ilyen részletességgel előadni egy egyetemi kurzuson? És nyilván az iparművészeti egyetemen elég sokan vannak akiket szintén érzékenyen érinthet az antiszemitizmus.
Ennyiből elég nehéz korrekt véleményt alkotni. De azt hiszem a túlzott felnagyítás, meg az antiszemitizmus emlegetése sem arányos az eseménnyel.
Ezért a leghelyesebb vagy jobban megismerni a dolgokat, vagy nem tárgyalni félismeretekkel. Abból jó ki nem sülhet.
Az a baj, hogy ebbe mindenképp zsidózást akarnak belemagyarázni.
A csávó részegen balhézott, persze hogy elvitte a rendőr, és az is érthető hogy egy munkahelynek sem jó reklám hogy ilyen embereket alkalmaz. Viszont csak a nyomozás végéig függesztették fel, utána meg alkalmazzák tovább ha elcsendesül a hír.
Persze, épp ezért nem értem miért kell ezt egy művészeti egyetemen bemutatni. Ha zsidózás, akkor elhatárolódás miatt nem kéne, ha meg belemagyarázás akkor minek?
Szóval csak arra tudok következtetni, hogy burkolt fenyegetés.
"Az ismerősöm mivel keresztény, az előadást burkolt fenyegetésként élte meg. "
Az ilyet nem kereszténynek nevezik. Van rá egy szép szó, a-val kezdődik és ntiszemitával folytatódik.
Én sem értem ezért miért ontopik egy ilyen kurzuson, de akinek nem inge, az miért veszi magára.
1. Volt köze az órához, tananyaghoz? Jó eséllyel nem, de ha ez lesz a legnagyobb hülyeség, ami egyetemen történik az illetővel, akkor jól megúszta.
2. Ha valaki ezt burkolt fenyegetésként, keresztény ellenes kijelentésként élte meg, ott vele van a probléma. A gyűlöletbeszéd elleni fellépés nem keresztényüldözés, az előadó szimplán arra figyelmeztette a hallgatókat, hogy tervezőként ők kvázi közszereplővé válnak, és ebben a minőségben nem ajánlatos, ha bizonyos társadalmi csoportokra negatív megjegyzéseket tesznek (nem csak a zsidókra), mivel nem nagyon fogják őket megbízni még a toitoi wc-k beltereinek kialakítására sem. Mondjuk akinek ezt el kell mondani, mert nem tudja magától, az már önmagában elég szerencsétlen és nem jósolok neki túl fényes jövőt, aki meg még ráadásul megsértődik rajta, az jobban tenné ha elmenne kőműves segédmunkásnak, ott senkit sem érdekel, hogy mit fröcsög.
Utolsó, szépen írsz, de a tartalma megkérdőjelezhető.
Hogy közszereplőként oda kell figyelnie miket mond?
Aha, egyes közszereplők nyugodtan kiállhatnak a drogok mellett, a melegházasság mellett, támadhatják a nemzeti érzelmű személyeket, védhetik szinte magát a sátánt is.
Másoknak meg csak a hallgatás jár? Mint egy rabszolgának?
Szerintem igenis van az a helyzet amikor az ember megteheti, hogy kimondja a véleményét. Ezt megtette például Mel Gibson is, aki leforgatta a Passiót, és ő maga keveredett ezáltal óriási szemita gyűlölethullámba.
Ha már elvek vannak, akkor legyen egyenlőség, igazság is. És nem tudom mit gondolsz az egyetemekről, hogy oda csupa kinyalt belű arisztokrata jár? Nem. Többnyire nem.
Az tény, hogy közszereplőként nem mindegy mit mondasz, de egyben az is lényeges, hogy egy közszereplő, vagy inkább egy értelmiséginek kötelessége és felelőssége vállalni a véleményét, még akkor is, ha az sokaknak nem tetszik. Persze lehet elhatárolódó is, de mindenre nincs recept...
Nem lehet az ember egy gerinctelen féreg, aki bizonyos társadalmi csoportok kénye kedve szerint nyalja a talpakat. Pont ez jellemző a toi-toi takarítókra. Hogy NINCS véleményük. Mert nekik megfelel az a helyzet, amiben vannak.
Nekem nem felel meg egy olyan helyzet, hogy egy bizonyos vallási csoport ural olyan területeket, amelyeket szerintem nem kellene, és ez ellen a második világháborúban egy egész ország kifejezte véleményét.
"vigyázni kell nagyon arra, hogy mit mondunk"
Ez egyébként pontosan így van. De pl a svábokat szidhatod teli pofával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!