Milyen végzettség szükséges ahhoz, hogy valaki országgyűlési képviselő lehessen?
Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy elég pl egy érettségi vagy bármilyen diploma kell hozzá?
Ez csak azért jutott eszembe mert olvastam egy jelölt önéletrajzát de ott a legmagasabb végzettség csak érettségi illetve technikusi bizonyítvány.
Én pedig úgy tudtam hogy diploma kell.
Akkor hogy is van ez?
Illetve az önkormányzati képviselőkre mi vonatkozik?
2010. márc. 7. 18:57
11/11 anonim válasza:
Országgyűlési képviselő bárki lehet akit meg választanak. Minimumi előképzettség, pedig 8 általános! Tehát már 8 általánossal is lehetsz országgyűlési képviselő! Sőt az országgyűlésben működő bizottsági tag is lehetsz 8 általánossal. De miniszter csak az lehet akinek felső fokú végzettsége van. (Fő iskolai vagy egyetemi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!