Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a különbség a csendőrség...

Mi a különbség a csendőrség és a rendőrség között?

Figyelt kérdés
2010. márc. 2. 17:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

"Köszönöm a válaszokat. De még mindig nem értem, hogy miért követelik sokan, hogy "állítsák vissza a csendőrséget".

Biztos nem vidéken laksz ahol nincs rendőrörs és a tolvajok és lump emberek szabadon garázdálkodnak,mert ha rendőrt is hívsz az is csak min 1 1.5 óra mulva ér ki akkor sem tud mit kezdeni mert nem ismeri a helyi viszonyokat,embereket,területet.ellenben a csendőr(ök) helyi lakosok vagy max szomszéd falubeliek akik vágják mi van mert ismerik a viszonyokat ki kivel van.itt csak az elnevezésen van vita ami tök mindegy mert a probléma létezik és ha csendőrnek hívják a rendfenntartót akkor legyen az ha rendőrnek legyen az MINDEGY de javuljon már végre a közbiztonság ez a lényeg!

ja a csendőr "tíz parancsolat"

1. Megemlékezzél arról, amivel Istennek tartozol.

2. Én vagyok a te hazád: Nagy-Magyarország.

3. Hűséged, becsületed, vitézséged nem eladó.

4. Légy erkölcsös, józan életű, engedelmes.

5. Tiszteld elöljáróidat, mint atyádat, szeresd bajtársaidat, mint tenmagadat.

6. Tanulj és tudj: a Tudás második fegyvered.

7. Védd a másét. A magadét ne pazarold.

8. Mögötted a törvény. Előtted is az legyen.

9. Igaztalanul ne vádolj, fegyvered ártatlant ne bántson.

10. A család szentély. Ha magadnak nincs: őrsödben, s a körül megtalálod.

csak nem olyan vademberek voltak mint terjesztik.

2010. márc. 2. 18:03
 12/26 anonim ***** válasza:
a bibliai tízparancsolat is sokakra vonatkozott régen mégis sokan öltek, loptak.
2010. márc. 2. 18:07
 13/26 X. Maté ***** válasza:
0%
jovonk.info oldalt megnéztem.... Hát ez igen! Innen kell információt szedni! Eleve, mit keres Obama a videóba, amikor az unióról van szó? :S Légy anarchista és lődd fejbe magad!
2010. márc. 2. 18:10
 14/26 anonim ***** válasza:
Mókás, hogy a csendőrséget pont azok akarják visszaállítani, akiket a csendőrök ugyanúgy elvertek volna. Tudjátok, ha balról jön a szavargás, passzióval, ha jobbról, kényszerből...
2010. márc. 2. 18:10
 15/26 A kérdező kommentje:

Biztos nem vidéken laksz...

-Így van, nem vidéken lakok. De ennek mi köze ehhez? Ha ott laknék, akkor sem tudtam volna mi a kettő között a külömbség. Én nem azt mondtam hogy ne állítsák vissza a csendőrséget, csupán a kettő közötti külömbségre voltam kíváncsi.

De hála azoknak, akik hasznos információval szolgáltak, ezek után úgy vélem a lényeget le tudtam vonni

2010. márc. 2. 18:13
 16/26 anonim ***** válasza:
8%

A csendőrség múlt:))

A Rendőrség meg jelen!

Minek a múltat túrják ezek az agybajosak???

2010. márc. 2. 18:14
 17/26 anonim ***** válasza:
69%
kérdező:csak arra próbáltam válaszolni,hogy nem értetted miért követelik sokan vissza.és a csendőrség nem a múlt mert nem egy ország a mai napig fenntartja a rendőrséggel együtt.de mindegy nem vitázni akarok de valamit lépni kell,mert lassan élhetetlen lesz ez az ország.
2010. márc. 2. 18:22
 18/26 anonim ***** válasza:

Szerintem a vidékiek (én is az vagyok)nagy számban akarják vissza a csendőrséget. Jelenleg Pesten élek, és nagyon jól tudom, hogy az ittenieknek nem lehet megmagyarázni miért is lenne jó.

Egy kis érdekesség: cigányok randalíroznak az utcán, de a rendőr csak elmegy mellettük, majd engem, aki igyekszik valahova igazoltat. Mihelyst oda érek a bandához, egyből nekem ugranak, amikor már a rendőr rég befordult az utca sarkon. És gondolom nem egyéni tapasztalat. Falukban meg katasztrófális a helyzet.

2010. márc. 2. 18:54
 19/26 anonim ***** válasza:
Tévedsz!Nálunk sokat baszt.tják őket!Ha nincs gond vele,nem is egrecíroztatják és tiszteletben van tartva!
2010. márc. 2. 18:58
 20/26 anonim ***** válasza:
ha egy rendőrt se tudnak állítani egy faluba mert nincs elég, attól hogy átnevezik csendőrnek ugyanúgy nem tudnak majd állítani oda senkit nem? csak ha növelik a rendőrök/csendőrök számát amihez mint mindenhez főleg pénz kell kiképzésre gondolom
2010. márc. 2. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!