Mi a különbség a csendőrség és a rendőrség között?
"Köszönöm a válaszokat. De még mindig nem értem, hogy miért követelik sokan, hogy "állítsák vissza a csendőrséget".
Biztos nem vidéken laksz ahol nincs rendőrörs és a tolvajok és lump emberek szabadon garázdálkodnak,mert ha rendőrt is hívsz az is csak min 1 1.5 óra mulva ér ki akkor sem tud mit kezdeni mert nem ismeri a helyi viszonyokat,embereket,területet.ellenben a csendőr(ök) helyi lakosok vagy max szomszéd falubeliek akik vágják mi van mert ismerik a viszonyokat ki kivel van.itt csak az elnevezésen van vita ami tök mindegy mert a probléma létezik és ha csendőrnek hívják a rendfenntartót akkor legyen az ha rendőrnek legyen az MINDEGY de javuljon már végre a közbiztonság ez a lényeg!
ja a csendőr "tíz parancsolat"
1. Megemlékezzél arról, amivel Istennek tartozol.
2. Én vagyok a te hazád: Nagy-Magyarország.
3. Hűséged, becsületed, vitézséged nem eladó.
4. Légy erkölcsös, józan életű, engedelmes.
5. Tiszteld elöljáróidat, mint atyádat, szeresd bajtársaidat, mint tenmagadat.
6. Tanulj és tudj: a Tudás második fegyvered.
7. Védd a másét. A magadét ne pazarold.
8. Mögötted a törvény. Előtted is az legyen.
9. Igaztalanul ne vádolj, fegyvered ártatlant ne bántson.
10. A család szentély. Ha magadnak nincs: őrsödben, s a körül megtalálod.
csak nem olyan vademberek voltak mint terjesztik.
Biztos nem vidéken laksz...
-Így van, nem vidéken lakok. De ennek mi köze ehhez? Ha ott laknék, akkor sem tudtam volna mi a kettő között a külömbség. Én nem azt mondtam hogy ne állítsák vissza a csendőrséget, csupán a kettő közötti külömbségre voltam kíváncsi.
De hála azoknak, akik hasznos információval szolgáltak, ezek után úgy vélem a lényeget le tudtam vonni
A csendőrség múlt:))
A Rendőrség meg jelen!
Minek a múltat túrják ezek az agybajosak???
Szerintem a vidékiek (én is az vagyok)nagy számban akarják vissza a csendőrséget. Jelenleg Pesten élek, és nagyon jól tudom, hogy az ittenieknek nem lehet megmagyarázni miért is lenne jó.
Egy kis érdekesség: cigányok randalíroznak az utcán, de a rendőr csak elmegy mellettük, majd engem, aki igyekszik valahova igazoltat. Mihelyst oda érek a bandához, egyből nekem ugranak, amikor már a rendőr rég befordult az utca sarkon. És gondolom nem egyéni tapasztalat. Falukban meg katasztrófális a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!