Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért tartja a mai nők többség...

Miért tartja a mai nők többsége lealacsonyítónak a főzést?

Figyelt kérdés
Általában a nők jobban főznek, akkor logikus, hogy ők csinálják, nem?

2015. máj. 17. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
61%

Mert agyukra ment a feminizmus.

Amúgy a legtöbb szakács, mesterszakács férfi.

2015. máj. 17. 15:28
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Egyáltalán nem biztos, hogy a nők jobban főznek. Sokuk jól főz valóban, de a nők többségének a főzés csak munka, "robot", jól kell lakatni a családot, lehetőleg időben. A férfi, ha nekiáll, "alkot", elborozgat, elsörözget közben, igyekszik a legjobb alapanyagokból, a legjobbat kihozni, ha fél napig tart, akkor fél napig tart.
2015. máj. 17. 15:40
 3/9 anonim ***** válasza:
71%

Én nem vettem észre, hogy lealacsonyítónak tartanák.

Mondjuk én vidéken élek, itt rengeteg a ház körüli, kemény munka, ami leginkább a férfi feladata.

A városban élve nincs ilyesmi, ott a férfiak jobban fel vannak szabadulva és jobban be tudnak segíteni a házimunkában a párjuknak.

2015. máj. 17. 15:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

birom az ilyen kerdeseket :)

Szerintem egyaltalan nem tartja a mai nok tobbsege lealacsonyitonak a fozest.

2015. máj. 17. 16:18
 5/9 anonim ***** válasza:
47%

Mutatnál erről egy statisztikát, amit egy elismert hivatal publikált?

Mellesleg tudom, hogy csak provokálni akarsz, ha mások vitájára áll fel a kis kukid, akkor nézz Mónika showt.

2015. máj. 17. 16:29
 6/9 anonim ***** válasza:
95%
Hülyeséget beszélsz kedves kérdező. Szó szerint soha egy nő szájából sem hallottam hogy a főzés lealacsonyító lenne, ez nem egy jelenség. Azt tartják lealacsonyítónak ha valaki szerint csak arra jók hogy a házimunkát végezzék el. Nagy különbség, és elég bőkezűen átsiklasz fölötte.
2015. máj. 17. 16:30
 7/9 anonim ***** válasza:
86%

Pár éve olvastam valami nagymenő üzletasszonnyal készült interjút. Egyetlen mondata maradt meg: büszke arra, hogy soha életében nemhogy nem főzött, de még csak egy zacskós kakaót sem bontott fel.

Na, engem ettől a stílustól ráz a hideg, de szerencsére azóta se futottam bele hasonlóba.

És ahogy írták előttem, nem magát a főzést tartják lealacsonyítónak a nők.

Én úgy gondolom, hogy nemre való tekintet nélkül bárki főzhet, aki szeret, vagy aki rá van kényszerülve; aki meg nem szeret és nem is kell, az megoldja máshogy a főtt kaját.

(Részemről nem szeretek főzni, de tudok, méghozzá jól, bár nem vagyok "mesterszakács". Egyáltalán nem tartom lealacsonyítónak, pedig tényleg csak azért főzök rendszeresen, mert kell.

Ja, és két profi szakács is van a családban, mindkettő férfi. Hozzájuk képest sehol sem vagyok.)

2015. máj. 17. 22:59
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy ez mennyire van így, de ha ez egy valós jelenség, akkor talán köze lehet az interneten futó "Nőknek a konyhában a helye" / "Menjé' inkább szendvicset csinálni" beszólásokhoz.

(Örök klasszikus a "cool story babe now go make me a sandwich" feliratú póló)

Meg, ha egy nő főz, azt olyan természetesnek vesszük; mert az ugye a nő feladata - ez alakult ki az évszázadok alatt. Csakhogy manapság már a nőknek sincs több szabadidejük a munka miatt, szóval nem kell sok hozzá, hogy szexizmust kiáltson az a nő akire sokszor rásózza a párja a főzést.

De a nők igenis élvezhetik a főzést; mi sem bizonyítja jobban, mint a netes receptoldalak, ahová tucatjával töltik fel a nők a jobbnál jobb házi receptjeiket (gondolom nem kényszer hatására :D)

2015. máj. 18. 11:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem te tartod lealacsonyitonak, es szeretned, hogy ezert nok csinaljak
2015. jún. 20. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!