Ki vesz még nyomtatott újságot? Pl. Népszabadság, Magyar Nemzet?
Szüleim még a megyei hírlapot járatják, régebben volt HVG meg Népszabadság, de az már jó ideje nem.
Én kizárólag neten tájékozódom, nem hogy újságot nem fizetek elő, de TV-m, rádióm sem volt és nem is lesz soha.
-Hírújságokat idősek főleg. Hagyományosan a polgári kultúrához hozzátartozott hogy aki újságot olvas az gondolkodó és tájékozott ember.
-Meg vannak ilyen "szakújságok", amik egy konkrét témakörben közölnek híreket meg érdekességeket. Most nem jut eszembe más példa, de létezik mondjuk a Reformátusok Lapja. Amikor az ember megy ki a templomból akkor elvesz egyet, és elolvassa hogy mizu az egyházban. De mondjuk biztos létezik méhész újság, horgász újság, autós újság, iskolai újságok, történelmi újságok, kulturális újságok stb...
-Időtöltő (nem tájékoztató jellegű újságok): rejtvények, Sudoku, Nők Lapja, Playboy... Ezekre nincs is hú de nagy szükséged, de időtöltésnek megveszik.
"Én sosem vettem újságot, mert drága a net meg ingyen van. Nem ? "
Aztán majd a következő netadót meg ezért fogják bevezetni. Olvasod ám a "tudod mit", nem ingyen a Magyar Nemzetet! :)
Szerintem szomorú dolog, hogy ez is el fog tűnni idővel. Már nem a Népszabadság vagy a Magyar Nemzet, hanem a nyomtatott újságok. Gyerekkoromban, amikor újságoshoz mentem, a magazinok, képregények, az maga volt a csoda. A jövőben meg valószínű, nem lesz újságos, ahogy nem lesz videótéka sem. Semmiért nem kell majd kimozdulni, emberekkel kapcsolatot létesíteni. Egyre személytelenebb lesz minden, egyre kevesebb lesz a személyes kontaktus, egyre kevésbé emberi a világ. Otthon ül majd mindenki a négy fal között és nyomogatják a kütyüiket. Már tévézni se tévéznek közösen az emberek. Környezetszennyező az újság? A rengeteg laptop, tablet, okostelefon talán nem az? Azért próbálok optimista lenni, talán csak túl sötéten látom a dolgokat.
Mindenesetre a mai világ legnagyobb baja az a (főleg) fiatalokból álló tömeg, aminek a kényelem, a gyorsaság és az olcsóság áll mindenek felett. Az élet legjobb dolgait hagyják ki, mert mindenben csak és kizárólag a praktikusság számít nekik. Nem képesek élvezni az élet dolgait, mert sosincs idő, mindig sietni kell, csak rohannak, rohannak, rohannak, szerintem maguk se tudják, miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!