Miért ilyen kesergő, gyászbánat a Magyar himnusz?
Figyelt kérdés
Hallgatni is meló...Zeneileg,szövegileg egyaránt.2015. márc. 13. 13:57
11/12 anonim válasza:
Ezen én is gondolkoztam ... ÉN szerintem egy kicsit lehetne buzdítóbb ! De ez is bőven jó . De egy európai népnek nincs ilyen síratos himnusza csak nekünk .
12/12 anonim válasza:
Eredetileg a zene pörgősebb volt, de Trianon miatt csináltak egy ilyen búvalba*szott verziót. Más kérdés, hogy szövegileg is egy csapnivaló sz*r. Értem én, hogy óda meg könyörgés, de az ember életkedve is elmegy tőle. Nem beszélve a "Rabló mongol nyilát zúgattad felettünk" sorról. Milyen lenne mondjuk egy bármely más nép himnuszában egy magyarokat becsmérlő sor? Tény, hogy a tatárjárás nem volt leányálom, de a magyarok ugyanezt tették a körüllakókkal kb kr.u. 1000-ig. Miért "rablás" ha a mongolok és miért "kalandozás", ha a magyarok gyújtanak fel falvakat és erőszakolnak meg nőket? nagyon ideje lenne lecserélni mind a zenét, mind a szöveget. Nem Fekete Pákóra, hanem valami lelkesítőre és legalább kevésbé szánalmasra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!