Mit jelent a szociáldemokrácia?
Valaki légyszi magyarázza el úgy mintha egy 5 évesnek kéne elmondania... :D
A suliban kell egy kiselőadást tartani vmi híres emberről (aki már nem él), és én Olof Palme-t választottam. Aki ha jól tudom egy ilyen párt elnöke volt... szóval lehet,hogy fogják kérdezni,hogy mit jelent a szociáldemokrata/szoc.demokrácia. És én nem nagyon tudom.
Légyszi ne használjatok más 'politikai kifejezés'-eket (pl. kapitalizmus),csak mondja el valaki,hogy pontosan hogy néz ki ez az egész.
Értelmes (számomra is érthető) válaszokat előre is nagyon köszönöm!!
13/L (tudom,hogy fiatal vagyok még a politikához,de akkor is :) )
Más politikai kifejezések nélkül ezt elég nehéz elmagyarázni, az az igazság. :D
Az a lényeg, hogy a "kommunizmus" egy lightos formája, ahol nincs diktatúra.A gazdaság pedig úgy néz ki, hogy a gazdagok többet adóznak, mint a szegények, és a begyűjtött pénzekből az állam visszaoszt a szegény rétegeknek.Ez a szociáldemokrácia lényege, így nagyon tömören.
Köszi a válaszokat :)
#2 nem tömik politikával a fejünket (sőt,inkább próbálnak távol tartani tőle),csak engem érdekel :D
"Mellesleg, milyen iskolába jársz te, hogy már 13 évesen politikával tömik a fejeteket?"
Általános iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!