Mi a véleményetek a Hupikék Törpikék összeesküvésről? Hogy azért nyomatták a rajzfilmet a 80-as évek USÁ-jában, hogy a gyerekeket titokban tanítsák a kommunizmusra?
én is hallottam erről.
de pl a disney produkciók agymosásos dolgairól is.
sok rajzfilmben, felvillanó képeket alkalmaztak vagy még most is csinálják, agyátprogramozásra, világképformálásra.
pl ezt csinálták az 50-60as években az tuti, mert ezzel le is buktak, azóta finomítottak az eljáráson.
a coca cola és a meki reklámokat nyomatták a műsorokban, rejtve, felvillantva, tizedmásodpercekre.
olyan hatása lett pár hónap alatt, hogy a fogyasztás az egekbe nőtt.
aztán borult a bili, és kitudódott.
ez volt a törpökkel is.
Szerintem meg egy náci mese, mert amikor Hókuszpók megteremtette Törpillát, akkor még csúnya zsidó volt, aztán pedig árja szőkeség lett, amikor jóvá változott.
Szerintem baromság az elmélet, néhány kriptokommunista agitátor bomlott agyának szüleménye, akik mindenben az osztályharcot és a marxizmust keresik. És aki keres, az talál!
Andersen "a kis gyufaárus lány" c. meséje szintén a kommunizmus győzelmét vetíti elő, hisz a szorgalmasan dolgozó lány a hideg, éhség, gyötrelmek ellenére is mosolygott a halála után, tehát a munkásosztály győzelmét hirdeti a természeti hatások és a gyarló emberi szükségletek fölött. A megjelenő halott nagymama a vallás kártékony voltát szimbolizálja a művet, hisz a nagymama ölte meg a kislányt tehát a vallás az gonosz dolog...
*facepalm*
Egy mesét élvezni kell, nem analizálni és mindenféle blőd, erőltetett, ostoba társadalomkritikát meg rendszerjellemzést vizionálni mögéjük.
pedig pont, hogy nácik ! A macska eredeti neve Azariel, ami zsidó név. Hókuszpók is nagyorrú gonosz zsidót testesít meg a törpök is árja hupikékek. Törpapa pedig maga HItler.
Eszerint a kapitalizmusban nácizmusra nevelték a fiatalokat, lehet ezért ennyire erős a szélsójobb egész európában, meg a Jobbik?
# 5/5 ma 16:13
Bszki, '58tól van "történelme" a mesének. Szerinted a belgák annyira imádták azokat a náci németeket akik végigrongyoltak rajtuk, hogy nácivá akartak agymosni mindenkit???
Ezt nem én modtam :D
A lényeg, hogy bármit bele lehet mindenbe magyarázni :LOL.
Van itt valaki aki törpnézéstől kommunistábbnak érzi magát? Ha igen, akkor működött. Ha nem, akkor hülyeség az elmélet.
Ha az a kommunizmus amit a törpök művelnek, akkor komcsi akarok lenni.
Én Csipet Csapatot néztem sokat, de nem tudom, melyik társadalmi modell szatírája akar lenni. A nagy kövér Pukkandúr vajon marxista vagy vadkapitalista szereplő-e? Kvarg Lipi és az állandó sajtéhsége a fogyasztói társadalom szimbolikája akar-e lenni? A "Csipet-csapat, hajráááá!" felkiáltás vajon kiadja-e a "Heil Hitler"-t ha visszafelé fejreállva, csípőre tett kézzel olvassuk miközben Manyi nénje langyos pitéjét eszegetjük január negyvenhatodikán huszonöt óra hetvennyolc perckor?
Óh, mostmár sosem fogom ugyanúgy látni a meséket mint előtte :'(
Az bizonyos, hogy Hókuszpók a gonosz zsidók megtestesítője. Ami azért is adekvált, mert (Nyugat-)Európában ugyebár Belgiumban található a legtöbb zsidó, akiket a nép a kizsákmányolások fő felelőseinek tart. A zsidó-ellenes hangulathoz pedig nem szükségszerű nácinak lennie valakinek, nagyon sok antifasiszta fajvédő (azaz bizonyos fokon antiszemita) is létezett (nálunk pl Bajcsi-Zsilinszky).
A kommunista-elméletet eddig még nem hallottam, de lehet benne valami.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!