Ki volt a világ első diktátora?
#utolsó:
Az istenek létezése nem valószínű.
....
A világ első diktátora az volt, aki először kapott hatalmat a kezében. Az első olyan ember, aki eltudta érni, hogy néhány másik engedelmeskedjen neki.
Az "uralkodó" márpedig szükséges volt. Volt egy csapat majom, akik összegyűltek egy helyre, mert csapatban jobban védekezhetnek a ragadozók ellen, de hamarosan észrevették, hogy nincs ez így jól. Hiszen egyáltalán nem tudtak hatékonyan fellépni a ragadózók ellen, ha mindenki a saját feje után ment, mikor felbukkant egy vadállat. Úgy döntöttek hát a majmócák, hogy kiválasztják maguk közül azt a majmot aki a legerősebb, legtöbb csajt tudott megfűzni, legtöbb banánt bírt felzabálni. A majom császár látta, hogy a hatalom jó, így egy idő után zsarnokoskodni kezdett az alattvalói fölött. Ennyi.
4-es vagyok.
Csak ironizáltam. Nem kell rám figyelni.
Első válaszoló vagyok. A kérdező nem az első egyeduralkodóra volt kíváncsi, hanem az első diktátorra.
Márpedig a "Dictator" titulus a Római Köztársaság vívmánya.
Ennél fogva az első római dictator neve a helyes válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!