Milyen következményekkel járna, ha Oroszország bejelentené: 2016-tól áttér a rubelelszámolásra?
Figyelt kérdés
A potenciális olaj- és gázvásárlók be tudnák szerezni időre a megfelelő pénzmennyiséget ? Talán nekiállnának eladni dollárkészleteiket ?#elszámolás #rubelelszámolás
2015. jan. 16. 08:29
1/6 anonim válasza:
Erősödne a rubel. Be tudnák szerezni a pénzpiacoknak hála.
Azt a dollárkészletet váltanák át rubel-re amit az oroszoktól történő vásárlásra szántak.
2/6 anonim válasza:
Ahhoz előbb pl. a saját hitelezőit kellene meggyőznie arról, hogy rubelben fizethesse az adósságszolgálatait, mert ellenkező esetben még kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülne, mint amiben most van (rubelért értékesítene, így még több dollárt kellene vennie az adósságszolgálataihoz). A dolog azért utópisztikus, mert a nemzetközi kereskedelemben - gyakorlatilag - mindenki amerikai dollárban számol el és tart nyilván (sokak szerint pont ezért a világ legnagyobb kamuja az Usd bedőlésének a lehetősége); az átállás nagyon-nagyon bonyolult és drága folyamat lenne.
3/6 anonim válasza:
Mindenki örülne hogy az állandóan dráguló dollár helyett egy folyamatosan süllyedő rubelben kell fizetni. Ők reálértékben meg kevesebbek kapnának. Ha ez megérné, már rég meglépték volna.
4/6 anonim válasza:
A szegényeknek még nehezebb lenne az élet míg a gazdagabbaknak még könnyebb...
5/6 anonim válasza:
Én úgy tudtam, hogy áttértek már a rubel elszámolásra. Ezek szerint rosszul emlékeztem.
6/6 anonim válasza:
Már tervezik ! És mi előtt a világon az olajért nem dollárba fizettek az előtt a dollár sem volt olyan fényes !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!