Ti is hallotatok arról, hogy állítolag 300 évet elcsaltak a torténelembol? Szerintetek igaz?
ezek szerint most csak 1719 lessz (azthiszem 296 év a pontos csalás)
természetesen az eggyház áll mogotte ,mivel akkor még szinte csak ott voltak értelmiségiek...
#21 " Mégis, miért csinálták volna ezt?"
Már írtam az indookot ...
Akkoriban nem volt nehéz mivel az átlag emberek 90% még olvasni se tudott az egyháznak szinte korlátlan hatalma volt!
Veregesd vállba magad ,gondolom ez volt életed fénypontja!:)
"Veregesd vállba magad ,gondolom ez volt életed fénypontja!:)"
Mégis ő van a legmagasabb százalékon értékelve, de aki érdemileg is próbál valamit válaszolni, azt lepontozzák. Ahogy te is kérdező, úgyhogy a hülye kis összjátékotokat abba is hagyhatjátok. Idióták...
Állitolag azért kellett mert az akkori Német -Római császát így jutatták hatalomra...
Én mindig is hülye voltam töriből. Kifejtenéd, hogy ehhez minek kellett évszámokat változtatni? Nem értem az összefüggést. Nem mindegy mikor kerül hatalomra egy császár?
Mert a hozzád hasonlóak pontozzak fol ,én senkit nemszoktam se le se fol pontozni!
A kozonséges szohasználatod kvalifikal téged is .
És azért írtam neki azt mert toroltette az eggyik kommentem és a tény ,hogy a ti ovodás szintu kapalózásotok nincsennek torolve minositi az oldalt is...
Mert azt hamisitootak bele a tortenelembe ,hogy a császárt II.Otto -t igy hosnek tudtak kikiálltani úgy hogy ezekben a megnem tortént idokben o X-számu csatát nyert X-számu ellenséget gyozott le és így o a legalkalmassab a trónra...
Konkrétan valóban a Német-Római császár miatt történt a hamisítás (állítólag) és azon fáradoztak, hogy egyenesen Dávid király leszármazottjának állítsák őt be.
Nem vagyok történész, sem túl művelt ebben a témakörben, de számomra mindig is furcsa és homályos volt a Római birodalom összeomlása és a magyar államalapítás közötti néhány évszázad. Simán el tudom képzelni, hogy betoldottak 300 évet csak úgy, brahiból és kreáltak valami jó kis történetet a királyi családnak. Akkoriban annyira zavaros idők jártak, hogy minden probléma nélkül megoldható lett volna.
Ráadásul ebbol a korból semmilyen ásatási leletet nemtudnak felmutatni ill.,amirol úgy vélték ,hogy a 600-900 ig lévo idoszakból való arról kiderult ,hogy korábbi vagy késobbi.
Ez a korszak lényegében kézzel foghatóan csak a krónikákban létezik .
De mint tudjuk bármit le lehet írni és elhitetni mint aztmár annyiszor lathattuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!