Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A Star Wars-ban a sithek a...

A Star Wars-ban a sithek a nácik vagy az oroszok?

Figyelt kérdés

Ebben a filmben, illetve játékokban is látszik, hogy miként ihlették.Habár valószínűleg csak a filmesítésnél látszik ennyire, a könyvek másabbak.

De,régi PC játékoknál is ugyanúgy látszik.

Van a Köztársaság, ami demokratikus egyben nagyon bürokratikus is.Általában lágy, meleg színekben vannak öltöztetve.

Emellett multikulturális is, mivel emberek és mindenféle idegen faj él együtt.

Ők akarnak lenni az USA meg a nyugat?

Aztán vannak a sithek, ők a filmben a rossz fiúk.

Autokratikus berendezkedésűek, magukat rendpártinak nevezik.A sötét színek dominálnak.

Erősen militaristák, mindenki egyenruhába öltöztetett.

Nagyon erős haderővel bírnak, véglegesen sohasem sikerül őket elpusztítani.

Nem multikulturális, az idegeneket 1-2 kivételtől eltekintve utálják a sithek.

Akkor a sithek lennének az Orosz Birodalom/Szovjetunió vagy a Harmadik Birodalom?

2014. dec. 29. 09:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"A yedi visszatérése Luke Skywalker alakjában történik."

Én eddig azt hittem, hogy Anakin Skywalker tér vissza a jedik közé azzal, hogy megöli az uralkodót.

2014. dec. 29. 11:55
 12/15 anonim válasza:
A sithek különálló új "ideológia/vallás" a nácik a Harmadik Birodalom=Galaktikus Birodalom, de az egész birodalom, köztársaság hasonlít az ókori Rómára is hiszen ott is előbb köztársaság volt majd lett császárság/birodalom. Viszont ha mindenképpen Orosz Birodalom/Szovjetunió vagy a Harmadik Birodalom akkor egyértelműen a németek. A tisztek egyenruhája, a birodalmuk berendezkedése és az EUban az is kiderűl, hogy a Birodalom nem szereti az "idegen" fajokat.
2014. dec. 29. 11:59
 13/15 anonim ***** válasza:

Igazad van, nekem is inkább az ókori Rómában jelenlévő köztársaság <-> császárság ellentét ugrik be róluk.

Fura is, hogy nem jutott eszembe, hiszen most nézem a Róma c. sorozatot. :D

2014. dec. 29. 12:02
 14/15 anonim ***** válasza:

"Én eddig azt hittem, hogy Anakin Skywalker tér vissza a jedik közé azzal, hogy megöli az uralkodót."

Ez jó! Tetszik az ötlet, sokkal jobb, mint Luke visszatérése. :)

Anakin először megöli/leküzdi a benne lakozó Darth Vadert (ez a nagyobb falat), majd az uralkodót.

2014. dec. 29. 13:08
 15/15 anonim ***** válasza:

George Lucast rengeteg már létező történet és film ihlette. Maga az alapötlet az úgynevezett "Hős útja" avagy a monomítosz megfilmesítése volt. De japán filmektől kezdve világháborús kalandfilmeken keresztül a westernekig minden van benne.

A számtalan ihletadó között bizony ott szerepel az Akarat diadala című náci propaganda film. Amit érdekes módon a Új remény végén, a díjátadón idéz meg, csak hogy még bizarabb legyen.

2014. dec. 31. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!