A Star Wars-ban a sithek a nácik vagy az oroszok?
Ebben a filmben, illetve játékokban is látszik, hogy miként ihlették.Habár valószínűleg csak a filmesítésnél látszik ennyire, a könyvek másabbak.
De,régi PC játékoknál is ugyanúgy látszik.
Van a Köztársaság, ami demokratikus egyben nagyon bürokratikus is.Általában lágy, meleg színekben vannak öltöztetve.
Emellett multikulturális is, mivel emberek és mindenféle idegen faj él együtt.
Ők akarnak lenni az USA meg a nyugat?
Aztán vannak a sithek, ők a filmben a rossz fiúk.
Autokratikus berendezkedésűek, magukat rendpártinak nevezik.A sötét színek dominálnak.
Erősen militaristák, mindenki egyenruhába öltöztetett.
Nagyon erős haderővel bírnak, véglegesen sohasem sikerül őket elpusztítani.
Nem multikulturális, az idegeneket 1-2 kivételtől eltekintve utálják a sithek.
Akkor a sithek lennének az Orosz Birodalom/Szovjetunió vagy a Harmadik Birodalom?
"A yedi visszatérése Luke Skywalker alakjában történik."
Én eddig azt hittem, hogy Anakin Skywalker tér vissza a jedik közé azzal, hogy megöli az uralkodót.
Igazad van, nekem is inkább az ókori Rómában jelenlévő köztársaság <-> császárság ellentét ugrik be róluk.
Fura is, hogy nem jutott eszembe, hiszen most nézem a Róma c. sorozatot. :D
"Én eddig azt hittem, hogy Anakin Skywalker tér vissza a jedik közé azzal, hogy megöli az uralkodót."
Ez jó! Tetszik az ötlet, sokkal jobb, mint Luke visszatérése. :)
Anakin először megöli/leküzdi a benne lakozó Darth Vadert (ez a nagyobb falat), majd az uralkodót.
George Lucast rengeteg már létező történet és film ihlette. Maga az alapötlet az úgynevezett "Hős útja" avagy a monomítosz megfilmesítése volt. De japán filmektől kezdve világháborús kalandfilmeken keresztül a westernekig minden van benne.
A számtalan ihletadó között bizony ott szerepel az Akarat diadala című náci propaganda film. Amit érdekes módon a Új remény végén, a díjátadón idéz meg, csak hogy még bizarabb legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!