Te lennél diktátor?
Tele lennél pénzel,azt tennél az adott országgal amit csak akarnál,olyan törvényeket hoznál ami téged és a támogatóid érdekeit szolgálná.
Viszont sanyargatnod és terrorban kellene tartanod több millió embert.
Te megtennéd?
A normális pár ezer, pár ?tízezer ember számára biztosítanám a jólétet, a többi nem érdekelne. Sőt lennének olyan rétegek, akiket megbüntetnék, kiirtanék.
Gondolom Magyarország diktátorára vonatkozik a kérdés.
Nem kifejezetten magyarországé,hanem csak úgy bármilyen országnak.
Amire kíváncsi vagyok ,hogy lennél-e diktátor?
Nem szeretnék diktátor lenni, mert a diktátorok ritkán élik meg a természetes haláluk pillanatát. :)
De milliárdos (ha lehet keményebb valutában) szívesen lennék. Néhány milliárdocskával csodákat tennék Magyarország fellendüléséért.
Magyarországon 1860 előtt éltek olyan gazdagok, akik pénzük nagy részét Magyarország fejlődésére, sajnos ezek az emberek mostanra már kihaltak. A milliomosok mindenben a saját hasznukat nézik, a közjót pedig leszarják. :)
Gyönyörűen leírja ezeket a jó szándékú milliomosokat Jókai: Egy magyar nábob regénye.
Sokkal "kifizetődőbb" egy diktátor, mint pártok és miniszterek, politikusi hivatalnokok, bürokraták ezreit pénzelni!
Nem feltétlenül GONOSZ egy diktátor!
Nálunk a királyság is diktatúra volt, mégis sokan élvezték a jó királyokat!
"Nem kifejezetten magyarországé,hanem csak úgy bármilyen országnak.
Amire kíváncsi vagyok ,hogy lennél-e diktátor?"
--> Persze. A bolond gazdag jenkik diktátora bármikor szívesen lennék. Kisajtolnék belőlük egy rakás pénz, és befektetném Magyarország fejlődésében.
Nem lennék diktátor. Inkább egy olyan államfő, aki a jó kommunikáció mellett jó törvényeket hoz. A politikusok fizetését csökkenteném, és valahogy megpróbálnám visszaszorítani a korrupciót. Csökkenteném a fontos árucikkek adóját, és helyette a luxuscikkekéit növelném. Támogatnám a többgyerekes szülőket, a létminimum alatt élőket, és javítanám az utak minőségét.
U.i.: Sose akarok ekkora pozíciót betölteni, túl nagy az elvárás, vagy nem is tudom... nem sikerülne nekem, érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!